Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '08

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Fazlalık mı?

Fazlalık mı?
 

Hz İbrahim’e emredilmiş.
Hristiyanlarca terk edilmiş.
Kur’an da tek satır edilmemiş.
Ama bir gelenek var. Müslüman veya Yahudi isen o küçük parçaya vakti geldiğinde veda ediyorsun.

İyi de! Çocukta yaratacağı travma bir yana; hiç mi işe yaramaz bu Sünnet Derisi?

Pek tabiî ki yarar:
Glansı yumuşak ve nemli tutar.
Sünnet derisindeki mukoza ve frenulum gibi belirli bölgeler özellikle hassas dokulardan oluşmuştur ve cinsel zevke katkıda bulunurlar.
Eğer sünnet derisi tarafından korunmuyorsa glans kuru olur. Bu kuruluk ve aşırı sürtünme sonraki senelerde ilerleyen derecelerde penis hassasiyetinin kaybolmasına yol açar.

Sünnet edilmiş penisin daha temiz olduğu, ya da temiz tutulmasının daha kolay olduğu söylenir. İyi de kadın organının temizliği daha zordur.
Ona ne öneriyorsunuz?
Gözkapaklarını kaldırıp gözleri yıkamak nasıl önerilmezse, aynı nedenle, üstderiyi kaldırıp glansı yıkamak da önerilmez. Penisi temiz tutmak için gerekli tek şey, genel vücut temizliği sırasında suyla iyi bir şekilde temasını sağlamaktır.

Sünnet için öne sürülen tıbbi gerekçelerin en önemlisi ise İdrar yolu enfeksiyonudur. Amerikalı Dr. Thomas Wiswell, Amerikan Askeri Hastanelerinden birinde yaptığı 5621 yeni doğanı kapsayan araştırmasının sonunda, sünnetin enfeksiyonu azaltabileceği sonucuna varmış.
Wiswell'e göre enfeksiyon oranı sünnetlilerde %0.14 sünnetsizlerde %1,4.
Bu araştırma doğru olsa bile 1,4 çocuğu kurtarmak için 100 çocuğu sünnet etmek gerekmektedir. Kaldı ki enfeksiyonlar bıçağa gerek kalmadan antibiyotiklerle tedavi edilebilmektedir.
Oysa sünnetin kendisi bir cerrahi müdahale olduğundan kendi risklerini içinde taşır. Neler olabilir bunlar: aşırı kanama, glansın yaralanması, enfeksiyon, cerrahi hatalar…
Görüleceği gibi önlemek istediğimiz enfeksiyon riskinden daha fazla risk almış olduğumuz ortadadır.
Ayrıca sünnete bağlı olarak gelecekte penisin şeklinde bozukluk ve boyunda kısalma olabilir.

Tomas İncili'nde sünnet mahkum edilir. İnananlarından biri İsa'ya sorar: "sünnet yararlı mıdır, değil midir?" İsa cevaplar: " Eğer sünnet yararlı olsa idi, o zaman Yaratıcımız onları analarının karnından sünnetli çıkarırdı. Yararlı ve gerçek olan sünnet, ruhun sünnetidir"

Kaynak: http://sunnet.wetpaint.com/

 
Toplam blog
: 75
: 1153
Kayıt tarihi
: 03.10.06
 
 

1966 Samsun doğumluyum. KTÜ Mühendislik fakültesi mezunuyum. İzmirde yaşıyorum...