Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Uzman Doktor Betül Şengör

http://blog.milliyet.com.tr/dr.betulsengor

06 Ağustos '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Fazlalıklarınızdan kurtulun

Fazlalıklarınızdan kurtulun
 

İster erkek, ister kadın hepimizin ortak sıkıntısı spor ya da diyetle kurtulamadığımız fazlalıkları deniz mevsimi gelince nasıl saklayacağımız. Kısa zaman içinde gözle görülür bir değişiklik olmayacağını düşünüyoruz, aslında yanılıyoruz.   
 
Kişinin vücut yapısına ve bölgesel fazlalıkların oranına göre ameliyatsız çözümler kısa bir süre içinde olumlu sonuçlar verebiliyor. Tek bir yöntemin yeterli olmadığı durumlarda ise, farklı teknoloji ve tedavilerin kombine edilmesi söz konusu. Bu durumlarda, bölgesel incelme ve bölgesel zayıflama konusunda tecrübe sahibi hekimlerin görüşü alınarak kombine bakımların yararlı olacağını kendisinde de deneyimlemiş bir doktor olarak öneriyorum.
 
Bölgesel inceleme ve zayıflama multidisipliner bir iştir. Çünkü tek başına diyet ile ya da tek başına spor ile hatta tek başına cihaz uygulaması ile sonuç alınamayabiliyor ki bu konu hep güncelliğini koruyor. Bölgesel zayıflama ve incelme için ameliyatlı çözümlerin başında liposuction gelir. Ameliyatsız çözüm arıyorsak teknolojik estetik sektöründe birçok cihaz ve yöntem vardır. Peki kendimize uygun olanı nasıl seçebiliriz? Bu sorunun cevabı için bu yazıyı kaleme aldım.
 
AMELİYATSIZ BÖLGESEL ZAYIFLAMA VE İNCELMEDE LAZER LİPOLİZ
 
Eğer vücudumuzun belirli bölgelerinde daha fazla yağ depolanmaları oluyorsa, o bölgeye lokal etkili olan ameliyatsız çözümler önerilmektedir. İlerleyen cihaz teknolojileri sayesinde uygulanacak bölgede yağ hücreleri hedef alınırken o bölgenin cildinin de aynı zamanda yenilenmesi yani cilt sıkılaşması hedeflenir. Şöyle bir örnek verebilirim. Göbek çevresinde göbek deliğinin üstünde veya altında ya da iki yanında simit gibi (lovehandle) fazlalıkları olan kişilerde liposuction yapmadan hem de vakum içermeyen etkili bir uygulama idealdir. Ameliyatsız bölgesel incelme ve bölgesel zayıflama için geçmişten günümüze gelen ultrasonik ses dalgaları, yağ hücrelerine hasar veren soğuk lipoliz ve hatta iğneli olup lipoliz (yağ eritme) etkili doktor enjeksiyonlarını da deneyimlemiş bir hekimim. Bu nedenle bir cihazın vücut üzerinde yan etkisi olmadan kısa ve uzun vadede vücudun cildinde herhangi bir istenmeyen etki oluşmasına neden olmayacak en etkili uygulamayı seçebiliyorum.
Peki neden lazer lipoliz? Eğer liposuction gibi etkisi olan ancak ameliyat olduğu için bu yöntemi  tercih etmeyen bir hastamın bölgesel zayıflamaya ihtiyacı varsa, öncelikle cildi vakumlamadan (ki sarkmayı tetikleyebiliyor) yağ hücrelerinin zarını hasarlamasını hedeflerim. Gerek soğuk gerekse sıcak uygulamaların ortak amacı budur. Yağ hücreleri kolayca parçalanabilirler. Ancak miktar olarak zarar vermeyecek maksimum yağ parçalanması için lazer lipoliz çok uygundur.
Ameliyatsız bölgesel zayıflama ve incelme yöntemi olarak bilimsel ortamda etkinliği onaylanmış, güvenliği ile ilgili sertifikası olan bu yöntem ile incelmek mümkün olmaktadır.
Lazer lipolizde beğendiklerim;
· Vakumu yok dolayısıyla kılcal damarlara zarar vermiyor ve cildin sarkmasını tetiklemiyor
· Cildin ilk 2-3 cmlik alanını önceden 3-4 dakika soğutuyor olması cildin yanmasını önlüyor
· Yağ hücrelerini yaklaşık 47 C’ye kadar ısıtarak komşu yağ hücrelerine maksimum miktarda ulaşabiliyor bu sayede diğer teknolojilere göre daha fazla yağ hücresi aynı seansta etkilenebiliyor.
           · Cildin altına verilen lazer dalgaları cildin üstteki dermis dediğimiz kollajen                ve elastik liflerin üretildiği tabakaları da üretim yönünde tetikleyerek bölgesel             sıkılaşma yapabiliyor.
· Bu işlem ile vücut sistem olarak yük almıyor. Vakum ve soğuk olmadığı için morluk ve ciddi şişlikler de olmuyor
· Parçalanan yağ hücreleri sistemik dolaşıma katılarak idrar ve dışkı olarak atılıyor
 
Ameliyatsız incelme bölgesel zayıflama gibi yöntemlerde yağ hücrelerindeki erime ve bölgesel incelme etkileri 3. haftadan sonra başlar. Çünkü ilk 3 hafta işlem gören bölgede dolaşım tetiklendiği için artmış, kan dolaşımı buraya yönelmiş ve çöpçü hücrelerden oldukça zengin bir ortam vardır. Bu da vücudun bu bölgesinde hafif bir ödem olarak kendini gösterir. Ödemin çözülmesi için içtiğimiz su miktarını 1 litre olarak arttırmakta fayda var. Ayrıca imkanımız varsa masaj yaptırmak ve yürüyüş yapmak önerilebilir. Her zaman kendisine bakmak zorunda olan bir mesleğim olduğu için ben de tüm bu saydıklarıma dikkat ediyorum bölgesel de olsa zayıflamak ve incelmek istiyorsak emek vermeliyiz. Kendimizi bu konuda motive etmeliyiz. Kendimizi görmek istediğimiz şeklimizle hayal etmeli ve hedefe odaklanmalıyız. Arada yediğimizi içtiğimiz kaçırdıysak battı balık yan gider demeyip ertesi günlerde daha az yemeli daha fazla spor yapmalı ve su içmeliyiz.
 
Sevgiyle kalın sağlıklı olun
 
 
Toplam blog
: 153
: 496
Kayıt tarihi
: 12.11.12
 
 

1998 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Dr. Betül Şengör,  1999 – 2003 yı..