Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '13

 
Kategori
Futbol
 

FB 4-1-3-2 oynamalıdır

Çok net gözükmektedir ki, FB nin oynaması gereken sistem 4-1-3-2 dir. Amerika yı tekrar keşfetmeye çalışmak takımı değil, kendini yukarılara taşıma çabası dışında bir anlam ifade etmez.

FB nin elinde 2 tane mükemmel kaleci var, geri dörtlü gökhan-egemen-alves-hasan ali olacaktır. Ve bu dörtlü ileriki haftalarda ligin en güvenilir dörtlüsü olacaktır. Avrupa macerasına devam edilirse, Kadlec stoper de Egemen in yerine geçebilir. Unutulmamalıdır ki Egemen inde solbek oynamışlığı vardır. Bekir, Serdar, yedek klübesinde bekliyeceklerdir. Orta sahada defansın önündeki adam Topal dir. Önündeki üçlü ise Merielles-Emre-Alper olursa bunlar oyundan da düşmiyecektir, zamanla birlikte güvenli bir orta saha yaratacaktır. İleride 3 forvet sevdasından acilen vazgeçilmelidir. Bu durum orta sahada zayıflık yaratmaktadır. İlerideki ikiliden birisi mutlaka Kuyt olmalıdır. Geçmişte bu mevkide çok oynamışlığı vardır. Hava toplarında iyidir. Gol vuruşları iyidir ve herşeyden önemlisi hucum pres yapacak oyuncudur. Hata transfer döneminde yapılmıştır, elinde 3 tane yabancı forvet oyuncusu varken Emenike nin alınması tamamen yanlış planlamadır ve bu forvet yığılımı FB nin doğru oynamasını engelemektedir.

Esas ihtiyac orta sahaya iki yönlü oynıyacak bir üst  düzey oyuncusudur..Kuyt ın yanında da şartlara göre ya Sow ya Emenike oynamalıdır. Çok geç kalınmadan Webo, Christian, Krasiç elden çıkartılırsa, ve yerlerine oyunu iki yönlü oynıyacak bir orta saha alınırsa en doğru hamlede yapılmış olunur. Caner, Topuz, Salih, Selçuk,Holmen de 24 kişilik kadroda her zaman yer alabilecek, hem antreman temposunu arttıracak, hem gerektiğinde siza maçlarda katkı sağlıyacak oyunculardır.  

 
Toplam blog
: 42
: 39
Kayıt tarihi
: 24.08.13
 
 

Meslek : Elektrik Mühendisi Eğitim : İstanbul Erkek Lisesi ( 1981) - İTÜ Elektrik Fakültesi ( 198..