Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '16

 
Kategori
Futbol
 

FB iyi VP kötü

Fenerbahçe’nin Monako karşısında nasıl bir oyun sergileyeceğini sadece rakip teknik direktör Jardim değil tüm Fenerbahçeliler merak ediyordu. Zira ortada yeni bir diziliş, yepyeni bir savunma hattı ve hücumda geçen seneden çok farklı isimler vardı. Daha basit bir ifade ile dünkü maçta Fenerbahçe’nin geçen sezon kadrosundan sadece Hasan Ali, Kayer, Ozan, DeSouza ve her maçta oynamayan Fernandao sahadaydı. Bu açıdan takımın yarısından fazlası yeniydi ve bu yeniliğe bir de sistem değişikliği eklenince ortaya tam bilinmez bir Fenerbahçe çıktı.

Artılar

Kabul etmek gerekir ki bu “yeni” Fenerbahçe’nin performansı korkulduğu kadar kötü olmadı. Özellikle maçın ilk yarısında Salih ve Ozan’ın hazırladığı pozisyonlar yarınlar için umut, her ne kadar golde Ertuğrul ile birlikte Skertel’in hatası olsa da pahalı oyunculardan oluşturulan savunma hattı zaman içinde başarıyı yakalayacağının sinyallerini verdi. Salih’in, sarı lacivertlilerin yılardır kanayan yarasına merhem olma ışığı ve Emenike’nin Karabükspor günlerini anımsatan performansı hem gün geceki galibiyetin ana nedenleri hem de yeni Fenerbahçe’nin sevinç kaynakları oldu.

Eksiler

Fakat resimde tüm renkler parlak değildi ve en büyük soru işareti, oyuncu değişiklikleri nedeniyle yine Vitor Pereira üzerinde toplandı. Emenike’nin sakatlığı olabilir, emin değilim fakat her ne olursa olsun Fernandao’ya 90 dakika sabretmek ve buna karşılık sahanın en iyi üç oyuncusunu sıra ile kenara almak kolay kolay anlaşılabilecek kararlar değildi. Bunun yanı sıra 3-5-2 görünümlü fakat bana kalırsa kanatlarda Hasan Ali ve Van der Fiel’in bulunması nedeniyle aslen 5-3-2 olan sistem nedeniyle Fenerbahçe, geçen sene hemen hemen her maçta elinde tuttuğu orta saha hâkimiyetini bu sistem nedeniyle rakibe veriyor. Bu durum rakibin kalenize rahat bir şekilde gelmesine neden olduğu gibi savunmanız kalabalık olsa dahi bu savunmayı oldukça zor durumda bırakıyor.

Sarı lacivertlilerin bir diğer eksisi de hücum hattı. Emenike’nin hem hazırlık maçlarında hem de dün goller atmış olması hem kendisi hem de takımı adına oldukça önemli fakat Fernandao’nun kayıp, Şeşu’nun yetersiz, RvP’nin de kafası karışık olduğu düşünüldüğünde forvet hattının takımın tartışmaya gerek bırakmayacak şekilde net bir santrafora ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Aksi takdirde değişerek oynayacak bu dört oyuncudan beklenen verimin alınması oldukça zor olacaktır.

İdeal sistem 4-4-2

Fenerbahçe son yıllardaki görece başarılı transfer politikasını bu sene de sürdürdü. Alınan oyuncuların bir yandan gidenleri aratmadığı gibi bir yandan da takımın geçen seneki eksikliklerini kapatma potansiyelleri yüksek. Özellikle savunma hattına yapılan takviyelerden sonra Fenerbahçe klasik 4-4-2’yi başarıyla oynayabilir ve bu durumda ideal kadroyu eminim siz benden daha iyi çıkarabilirsiniz.

Velhasıl Fenerbahçe bu sezonki ilk resmi maçında fena bir performans sergilemedi fakat orta alanın sayıca eksikliği ve santraforların yetersizliği konularında ciddi sinyaller verdi. Vitor Pereira ve Fenerbahçe yönetiminin bu sinyalleri görüp görmemeleri ve onlara tedbir alıp almaları sarı lacivertlilerin be sezonki kaderini belirleyecek.

can.nizamoglu@gmail.com

 

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..