Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '11

 
Kategori
Futbol
 

FB ünvanını geri aldı ( Sivasspor 3 Fenerbahçe 4)

FB ünvanını geri aldı ( Sivasspor 3 Fenerbahçe 4)
 

90’lı yıllara 1 şampiyonluk sığdıran FB 2000’li yıllardan sonraki 5.şampiyonluk için sahadaydı. 

Maçtan önce Sivas ta şampiyonluk havası vardı. Tribünler sarı-lacivertti. Maç başladığında Fenerbahçe oyuna hızlı başladı. Andera santos golü buldu. Bu golden önce Niangın kaçırdığı yüzde yüzlük posizyon vardı. 

Arkasından Gökhan Gönül’ün maç başladıktan 25 dakika sonra sakatlanması vardı. Gökhan çıkmalıydı. Fenerbahçeye bunu yakıştıramadım. Gökhanı çıkar önceden. Sivassporun golü de Gökhanın tarafından geldi zaten. 

Bundan sonra stres dakikaları başladı evde , tiribünde , Kadıköyde , Bağdat caddesinde. Cömertçe gol kaçırıyoruz. Top kaleye girmediğinde ‘’eyvah diyorduk’’.İlk yarının bitmesine birkaç dakika kala selçuk’un topu kalecinin göğsünden içeri girdi ve golü attı.İlk yarı böyle bitti. İkinci yarıda sarı-lacivertli ekip kaldığı yerden devam etti ve Alex’in frikik golü durumu 3-1 yaptı. Bu dakikadan sonra artık bitti bu iş dedik ama Sivasspor golü buldu. Bize rahat yok . Anladım ben bu işi. Hemen arkasından yapılan ortada Yobo’nun kafası durumu 4-2 yaptı. ‘’Oleyyyyy golll dedi’’ FB taraftarı. Hakem uzatmaları gösterdi. 2 dakikalık uzatma vardı.iki dakikada normal bir takım kendi aralarında paslaşıp zaman geçirir. Fenerbahçe ne yaptı???. Sivasspora ‘’bana gol at , stres yapayım ‘’dedi.Sivasspor o 2 dakikada golünü attı. Döndüm ‘’ yav dedim böyle takım olur mu?’’. Yani stres yaşıya yaşıya şampiyon olduk. 

Volkan Buca maçında kötü performans sergilemesine rağmen ligin genelinde iyi mücadele verdi.Gökhan sezonun ilk yarısında kötüydü. 2. yarıda baktı durum vahim. O da çıkış yakaladı. Onu Barcelona istedi. Tebrikler.Tabi bu maç kaybedilseydi Barcelonaya gitse ne olacaktı . Gitmese ne olacaktı. Kupa olmayacaktı çünkü. Lugano –Yobo ikilisi sezon boyunca iyi performan sağladı. Ben onları uche- högh ikilisine benzetiyorum. Andera dos santos Aykut kocaman tarafından Fenerden soğutulmuştu. Başkan çıktı ikisinin arasını yaptı. Santos kazanıldı.Topuz , istenilen oyunu hiç oynayamadı bu sezon.Emre, Fenere transfer olduğunda bu kadar iyi olacağını sanmıyordum ama tavırları ile , oyunu ile tam bir Fenerli olduğunu gösterdi.Selçuk genelde iyidi. Bugün biraz bocaladıysa da o da iyi bir ön liberodur. Alex de souzaya bir şey diyemeyiz.Atıyor, attırıyor , kafa ile atıyor. Ayakla atıyor.Her türlü rekoru kırmış. Niang ise forvet dışına çıktığında biraz pas atmayı düşünse daha iyi olacak. Cristian defansif orta saha oyuncusu. İdare ederdi. / 

Fenerin rakibi sadece sivasspor değildi. Galatasaray ve Beşiktaşlılar da Fenerbahçenin yeniden son dakikada kaybetmesini istiyordu ama hüran yaşadılar. Bu şampiyonlukla ezeli rakibi Galatasarayı şampiyonluk sayısında geçti ve üstünlük sağladı. Bir farkla önde FB.1990 ile 2000’li yıllar Galatasaray ve Beşiktaş arasında geçti ve Fenerbahçe bu arada 1 şampiyonluk yaşadı. 2000 ile 2010 yılları Galatasaray ile Fenerbahçe arasında geçti. 10 yılda en çok Fenerbahçe şampiyon oldu. Bu şampiyonlukla Türkiyenin en çok şampiyon olan takımı ünvanını geri aldı sarı-lacivertliler. Şampiyonluğun temeli: geçmişte kaybedilen şampiyonluklarda ders alındı. Her ne kadar 2005 yılında dış faktörlerle şampiyonluk kaybedilse de . Geçen sene 40 şutun 1 tanesi girmese de , bu akşam top ev sahibinin kalesine girdi. 

Galatasaray bu sezon her alanda başarısızdı.Yönetim açısından , sportif açıdan hayal kırıklıkları oldu. Tutanacakları tek dal basketboldu . Onda da Fenerbahçe oldu şampiyon. Beşiktaş Türkiye kupasını aldı ama onlardan beklenen lig şampiyonluğuydu .Onu alamadılar.Trabzonspor son dakikaya kadar bu heyecanı yaşadı. 

Hakemler bu sezon gene iyi yönetmediler maçları. 20 yıldır maç seyrederim ama hakemlerin lige damga vurduğunu( olumlu anlamda) hatırlamıyorum. En iyi hakem dönemi özcan oral, ertuğrul dilek’li zamanlarmış. 

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..