Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '09

 
Kategori
Futbol
 

FB ve Türkiye Kupası

FB ve Türkiye Kupası
 

Türkiye Kupası


Bildiğiniz gibi Fenerbahçe' nin 1983 yılından beri Türkiye kupası yok. Peki Fenerbahçe mi kupayı kazanamıyor yoksa Fenerbahçe' ye kupayı vermiyorlar mı? Bazı kritik maçlara en sonuncudan başlayarak hep birlikte bakalım.

Tarih 27 Şubat 2008... Bu maçta hakem sayesinde 10 kişi kalan Fenerbahçe futboluyla Galatasaray' ı ezdi. Sonra hakem baktı 10 kişlik Fenerbahçe de Galatasaray' ı eleyecek bari 9 kişi bırakayım Fener' i dedi. Ancak bu şartlarda Fener son dakika golüyle elendi. İşte o maçla ilgili bazı yorumlar:

Beşiktaş yöneticisi Halim Aydın maçtan sonra hakemin maçı katlettiğini ve Gökhan Gönül' ü haksız yere oyundan attığını söyledi. (Galiba Beşiktaş' ın Fenerbahçe' yi savunmasının başka bir örneği yoktur).

Barış Ertül maçtan sonra köşe yazısında hakemin Lugano' yu ucuz bir kartla oyundan attığını daha sonra ise saçmalamada sınır tanımayan hakemin Gökhan Gönül' ü de attığını yazdı. Yazısının başlığı ise "hakemin zavallılığı" idi.

Dr. Gürkan Kubilay ise Gökhan Gönül' e gösterilen kırmızı kartın kendisine kamera şakası gibi geldiğini söylüyordu. Hakemin uzun bir süre dinlendirilmesi gerektiğini de ekliyordu.

Tarih 26 Nisan 2007... Kadıköy' de Fenerbahçe 1-0' ın rövanşında Beşiktaş' ı ağırlıyor. İlk yarı maç ortada sayılır. Ama ikinci yarı müthiş bir Fenerbahçe var. Nitekim golü de attı. Daha sonra hakemin yanlı tutumlarıyla farkı artıramadı uzatmalarda gol yiyerek elendi. O maçla ilgili bir yorum:

Rıdvan Dilmen:" Mümkün olduğu kadar objektif olan ve hakemlerle ilgili kötü düşünmeyen bir insanım. Ama dokuz kişi kalacak Beşiktaş'ın maçı 11 kişi tamamlaması bir hakem faciasıydı. Baki'nin çift sarı karttan üç kez atılması gerekirdi. Tuncay'a attığı tekme direkt kırmızıydı. Mehmet Sedef'in sarısı var, topu elle alıyor. Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor, bununla da kalmıyor elini cebine götürüyor. Yani Dereli'ye "kart göster" diyor. Dereli oralı bile değil.Beşiktaş'ın dokuz kişi bu maçı lehine çevirmesi imkansızdı.

Tarih 3 Mayıs 2006... Fenerbahçe-Beşiktaş Türkiye kupası finali. Fenerbahçe ilk yarı kötü oynayıp 2-0 yenik duruma düşüp ikinci yarı durumu 2-2' ye getirdi. Uzatmalarda Tümer' in golüyle elendi. Bu maçtan sonra bir yorum:

Necati Bilgiç:"Türkiye Kupası'nı şeklen Beşiktaş aldı ama gerçek şampiyon F.Bahçe'dir. Bülent Demirlek'in Okan'ın kartla cezalandırılacağı bir pozisyonunu tersine çevirip verdiği frikikle F.Bahçe'nin gol yemesine yol açması finalin sonucunu değiştirmiştir.


Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Bunu siz de biliyorsunuz. Ben sadece en son olanları yazdım.

Tüm bu maçlardan sonra birçok spor yazarı Fenerbahçe' nin hakkının yendiğini yazdı. Yukarıdakiler sadece birkaçı. Fenerbahçe devleti bile göreve çağırdı. Zehir zemberek açıklamalar yaptı. Bu açıklamaların sonucunda büyük cezalar aldılar. Tüm bu maçlardan sonra Beşiktaş ve Galatasaray birlikte sevindiler. Ben onlara kısaca "Beşiksaray"diyorum.

Bu yıl kupayı kazanıp -yine hakem faciaları olacağı kesin-, herşeye rağmen kazanıp Beşiksaray' ın konuşabildiği tek kulvarı da ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.

Şunu da söylemeliyim. Aslında bu kupanın en büyük sponsoru Fenerbahçe. En büyük reklamcısı Fenerbahçe. Çünkü bu ligin tek albenisi Fenerbahçe' nin kupayı kazanamamış olması. Herkes biliyor ki Fenerbahçe bu kupayı kazanırsa bir daha kimse bu ligi izlemeyecek. O yüzden Fenerbahçe' nin bu kupayı kazanması herkesin en büyük korkusu.

Yorumlarınızı bekliyorum..........

 
Toplam blog
: 56
: 1482
Kayıt tarihi
: 18.11.08
 
 

Doktorum. Tıpla ilgilendiğim kadar sporla da ilgileniyorum diyebilirim. Yazılarımı beğeneceğinizi..