Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '13

 
Kategori
Futbol
 

FB ye karşı kimse 11-11 oynamak istemiyor

Son birkaç haftadır Fenerbahçe maçlarından sonra yapılan yorumlar, demeçler özetle rakiplerin Fenerbahçe maçlarındaki beklentilerinin Fenerbahçe takımının oyun içerisinde eksilmesi yönünde olduğunu çok net görüyoruz. Bunun adı : Biz Fenerbahçe' yi 11'e 11 yenemeyiz, olaki 11'e 10 durumu oluşursa maça denge gelebilir. Bu bakış genel durumu özetlemektedir. Nedense rakip teknik direktörler maçların ikinci yarısına ne yapabilirim , hamlelerim ne olur  diye kafa yormak yerine, pratikte en kolay çözümü rakipten oyuncu eksilmesi üzerine kurmaktadırlar. Bunun için ekstra teknik direktör çalışmasına zaten ihtiyaç yoktur. Sayın Rıza Çalımbay haftalardır eksik kadrodan şikayet edip durdu, dünde hakemden ve rakibin silahlarından şikayet etti. Bunları söylemek işin en kolayına kaçmaktır ve sizi standart teknik direktör sınıfından yukarıya taşımaz.

Bir diğer yorum ( hatta beklenti) Fenerbahçe' nin düşüşe geçmesi yönünde. Eldeki verilere dayanarak  bunun Ersun Yanal takımlarında sürekli olduğunu ileri süren yorumcular , şimdi bu sürecin  Fenerbahçe 'de başladığınıda düşünmektedir. Beşiktaş karşısında maçın ikinci yarısında bir eksikle rakibine baskı koyan takım mı düşüşe geçen? Yada dün Rize de yine maçın ikinci yarısında rakibe mağlubiyetin kaçınılmaz olduğunu hissettiren takım mı düşüşe geçen? Bu takım zaten hiç bir maçta 90 dakika baskı yapmadı ki ! Ya maçın ilk yarısında, yada ikinci yarısında bu baskıyı hissettirdi ! Dünkü maçın sonunda tüm futbolcular yine ayakta kalmıştı, fizik güçlerinde herhangi bir eksilme görülmedi. Düşmeye başlıyan nedir? Sezon başında fikstür avanatjı dendi ,sonra daha zor maçlarını oynamadı dendi, bitmedi oyuncuların kart görmesi beklendi , son dakikada gol atmak bile nerdeyse kabahat oldu , şimdi de düşüş başladı masalı. 4 hafta sonra puan farkı çift hanelere ulaştığında bakalım ne senaryolar yaratılacak.

Herkes Fenerbahçe 'de savunma sıkıntısını zaten biliyor. Ama bu sene başında da vardı. Sakın Ersun Yanal' da iki kenar hücüm beki, üç yada dört forvetli sistemi bundan uyguluyor olmasın? Dikkat edilirse beklenen düzeyde olamıyan oyuncular defans hattından ;  Volkan, Gökhan ve Alves'dir. Defans hattında sıkıntı olduğu sene başından beri gözükmektedir.Bu sebeple Kadleç' in ligin ikinci yarısı düşünülerek bırakılmaması gereklidir. Hem solbek ,hem stoper oynama özelliği olan bu futbolcuya ihtiyaç her an doğabilir. Emre'nin dönmesinden sonra Topal-Emre- Alper orta sahası ile maça başlarken, defans göbeğinde Kadleç-Alves ikiliside denenebilir. Özellikle Trabzon - Galatasaray - Beşiktaş deplasmanlarında ! Açılacak puan farkından sonra oralardan kayıpsız dönmek yeterli olacaktır. Ayrıca ideal orta saha yapısında olması beklenen Emre ve Merielles daha birlikte oynamadılar. Sezonun ikinci yarısında yukarıda bahsettiğimiz üç ana maç dışında bu ikilinin baş role çıkmaları yüksek ihtimaldir. 

Bu arada Mehmet Topal , Kuyt ve Webo çok özel teşekkürleri hak etmişlerdir. Fenerbahçe taraftarıda bunu ilk maçta gösterecektir.

 
Toplam blog
: 42
: 39
Kayıt tarihi
: 24.08.13
 
 

Meslek : Elektrik Mühendisi Eğitim : İstanbul Erkek Lisesi ( 1981) - İTÜ Elektrik Fakültesi ( 198..