Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '16

 
Kategori
Teknoloji
 

FBI x Apple

FBI x Apple
 

google


Valla bravo. Adamlar resmen ABD devletine kafa tutmuşlar:

“Saldırıya ilişkin soruşturmayı yürüten FBI, Farook’un iki aydır tüm uğraşlara rağmen kırılamayan telefonunun şifresinin mahkeme kararıyla Apple tarafından açılması istedi.

Apple, FBI'ın kendilerinden San Bernadino katliamını gerçekleştiren kişinin iPhone'u üzerindeki dosyalara erişim sağlamaları hakkında talepte bulunduğunu kullanıcılarına yönelik bir açıklama ile duyurdu.

Apple yöneticisi Tim Cook imzalı açıklamada, bu talebin benzerinin daha önce yaşanmadığını ve buna karşı çıkılacağını söyledi.”

http://onedio.com/haber/apple-dan-fbi-a-rest-o-telefonun-sifresini-kirmayacagiz-677755

FBO şifreyi 2 aydır kıramamış.

ABD mahkemeleri de bizimkileri geçmeye başlamış, öyle görünüyor.

“Tim Cook’un ağzından yapılan açıklamada, "FBI'da çalışan profesyonellere büyük saygımız var ve niyetlerinin iyi olduğuna inanıyoruz. Şimdiye kadar onlara yardım etmek için elimizden gelen ve kanunlar içerisinde olan her şeyi yaptık. Ancak ABD hükümeti bizden sahip olmadığımız bir şey istiyor ve bunu yapmanın çok tehlikeli olduğunu düşünüyoruz. Bizden iPhone'a bir arka kapı açmamızı istiyorlar" dendi.

Tim Cook, böyle bir gedik bırakmanın çok tehlikeli olduğunu ve yanlış ellere düşmesi durumunda bütün iPhone'lara sızılabileceğini söylerken, FBI'ın istediği şeyin güvenlik önlemlerini aşarak telefonların verilerini elde etmek olduğunu bildirdi.”

Sonuçta, şifreyi koyan uyanık biriymiş. Eğer, yeterince uzun bir şifre koyduysa, hiç kırılamayabilir. 100 (karakter) üzeri 20, yani 10 üzeri 40 gibi bir olasılıktan söz ediyoruz.

Apple’dan satılmış veya fazla vatansever (patriot) biri, bu işi yapacak.

Sonrası küllüm mafiş.

Önce ekonomik haklar güme gitti.

Şu anda da temel insan hakları dahil, hukuksal haklar güme gidiyor ve götürülüyor.

Sonrası mı?

Tüm Dünya bir toplama kapı amcası...

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..