Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

FED Toplantı tutanakları açıklanacak

Dünkü yazımda öğleden sonra Yunanistan'ın seçim ya da 4 partili teknokrat hükümet oluşturması netlik kazanmış olacak. Ülkenin Haziran ayında yeniden seçime gitmesi belirsizliği daha da arttıracağından piyasaların sert satışlarla tepki vermesi muhtemel yorumunda bulunmuştum.

Nitekim dün öğleden sonra Yunanistan da gerçekleşen liderler zirvesinden herhangi bir sonuç alınamadı ve dünya borsalarında sert satışların yaşanmasına neden oldu. İMKB'de dış piyasalardaki satışlara paralel günü 0,69 düşüşle 57,453 seviyesinden tamamladı.

Bugün de Avrupa haberleri ve öğleden sonra ABDden gelecek veriler takip edilecek. Ayrıca İMKB kapanışı sonrasında FED toplantı tutanakları açıklanacak olup, önceki toplantıda FED, gerektiği takdirde üçüncü parasal genişlemeye gitme konusunda tereddüt yok açıklamasında bulunmuştu. Bu manada bugün açıklanacak toplantı tutanakları FEDin 19 Haziran da ki toplantısına ilişkin beklentiler oluşmasına neden olabilir.

İMKB'nin bugün güne Avrupa siyasi riskleri gölgesinde satışlarla başlaması bekleniyor. 57,100 altında 56,500 destek olarak takip edilebilir. Son iki haftadır yaşanan satışlarla teknik göstergelerin aşırı satım bölgesine gerilemiş olması, İMKB'de tepki niteliğinde yukarı hareketlerin oluşabileceğini göstermektedir. Bu manada 56,500 - 56,800 aralığında portföylerin küçük bir kısmıyla kısa vadeli tepkiye yönelik pozisyonlar denenebilir.

Son olarak daha önceki yazılarımda da belirttiğim üzere küresel risk iştahının azaldığı bugünlerde riskleri minimum düzeyde tutmak doğru olacaktır. Yeni güçlü pozisyonlar için endeksin kısa vadeli hareketli ortalamaların üzerinde birkaç gün kapanış yapması beklenmelidir.

Analiz kendi kişisel görüşüme dayanmakta olup yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Sevgilerimle. EY

https://twitter.com//yilmazesray
https://www.facebook.com/yilmazesray
esray@hotmail.com.tr
 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..