Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '08

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Fehmi Koru gerçeği..

Fehmi Koru gerçeği..
 

Göster/ Gizle
Son günlerin hedef ismi Fehmi Koru...

Nam-ı diğer Taha Kıvanç..

Fehmi Koru'nun Ergenekon soruşturması başta olmak üzere, Türkiye'nin gündemi ile ilgili "öngörü" leri, bazılarını fena halde rahatsız ediyor belli ki..

Yazarın çeşitli konulardaki ama özellikle de Ergenekon yapılanmasındaki "deşifre" eden yazıları, bazılarınca "işaret" etme olarak yorumlanıyor..

Fehmi Koru'nun öngörülerinin sonunda gerçek olması, yazarın içerden haber alan biri olduğu zehabını veriyor bu kişilere..

Türk medyası, "minik kuş" lu, "andıç" li gazetecilik anlayışına sahip olduğu için, bir insanın gidişatı "okuyarak", olayların arka planını "fehmederek" öngörülerde bulunmasını anlayamıyor..

Tabii, Hz.Peygamber'in "Müminin feraseti, keramettir.." sözünün ne anlama geldiğini de bilmiyorlar..

Fehmi Koru, iyi ingilizcesiyle, fikri takipçiliğiyle ve isminin anlamına muvafık "fehmetme" siyle, Türkiye gazeteciliğine yeni bir ruh kazandırıyor.

Bunu kabullenmek istemeyenler ise, bildikleri argümanlarla saldırıyorlar yazara..Bir tür "yıldırma" çabası mı bu..?

Hani bir fıkra vardır.Nasrettin Hoca'ya atfederler ama Hoca Nasrettin gibi bir "eren" in fıkrası olamaz bu..Bu yüzden ben, adamın biri, diyeceğim:

Adamın biri ağaca çıkmış..Elinde testere bindiği dalı kesiyor..Ordan geçen bir "akıl sahibi", adama bakıp "Birazdan düşeceksin, kestiğin dal bindiğin dal çünkü.." diyor..Adam, aldırmayıp devam ediyor ve az sonra da yere yapışıyor..

Yerden kalktığı gibi, "akil sahibi" ne koşuyor: "Madem düşeceğimi bildin, öleceğim zamanı da bilirsin;söyle bakalım ben ne zaman öleceğim..!"

Durum aynen bu..!

Biraz tarih bilgisi, biraz fikri takip ama illa ki mümin ferasati..

Adam bunu yapıyor, niye kızıyorsunuz..?

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..