Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '07

 
Kategori
Çocuk Kitapları
 

Felaket Henry' nin donu

Felaket Henry' nin donu
 

Horrid Henry, Francesca Simon'ın yazdığı kitapların baş kahramanıdır. Ülkemizde 2003 yılında, İletişim Yayınları tarafından "Felaket Henry" dizisi olarak yayımlanmaya başlanmıştır.

Francesca Simon, Yale ve Oxford üniversitelerinde eğitim gördükten sonra, bir süre serbest gazetecilik yapmış. Gazetecilikten canı sıkılmış olsa gerek ki, çocuklar için kitap yazmaya karar vermiş. Ve "Felaket Henry" tiplemesi ortaya çıkmış. Şimdi Londra'da ailesiyle otururken kitap yazmaya devam ediyormuş. Kolay gelsin!

Kitaplardaki resimler Tony Ross tarafından çizilmiş. Dizinin her kitabında Felaket Henry'nin dört macerası yer alıyor. Felaket Henry dizisinin çizgi filmi de yapılmış.

Felaket Henry, her çocuk gibi yaramaz ve haylazdır. Okulu sevmez, ödev yapmaktan nefret eder, sebze yemekten hoşlanmaz, şekeri çok sever, iş güç başa düşünce arazi olmanın yollarını arar, televizyon izlemeyi sever.

Bu çocuk tipinden çevremizde çokça olduğunu düşünebiliriz. Büyükler çocukların yapmak istediklerini engelledikleri için, çocuklar bu kitapları okurken Felaket Henry'nin yaptıklarına bayılıyorlar.

Felaket Henry'nin birde kardeşi var; Mükemmel Peter. Adından da anlaşılacağı gibi Henry'le hiç anlaşamazlar. Zıt kahramanlar olayı yani. Henry, kardeşiyle sürekli dalga geçer, Peter'de Henry'i anne babasına şikayet eder. Ama Henry açıkgözlülükle olaylardan sıyrılmaya çalışır.

Kitaplardaki her öykünün sonunu yazar çok güzel bağlamış. Henry ne yaparsa yapsın kurtulmaya çalıştığı şeyle yüzleşiyor.

Felaket Henry dizisindeki tüm kitaplar çocukların sıkılmadan okuyabileceği cümlelerden ve konulardan oluşmuş. Günümüz çocuklarını ilgilendiren güncel ögelerle süslenmiş.

Öğrencilerimden kitaplar hakkında duyduğum cümle: "Süper öğretmenim!"

Aslında o kadar abartılacak kadar ebedi yönü kuvvetli olan kitaplar değil, ama çocuğum kitap okumuyor diyorsanız; rahatlıkla tavsiye edebilirim.

Dizinin İletişim Yayınları tarafından yayımlanmış 16 kitap listesidir.

1. Felaket Henry
2. Felaket Henry Çabuk Zengin Olma Peşinde
3. Felaket Henry Diş Perisine Oyun Oynuyor
4. Felaket Henry Kraliçe ile Tanışıyor
5. Felaket Henry ve Beter Bakıcı
6. Felaket Henry ve Gizli Kulüp
7. Felaket Henry ve Mumyanın Gazabı
8. Felaket Henry ve Zalim Zaman Makinesi
9. Felaket Henry'nin Akıl Oynatan Tatil Kitabı
10. Felaket Henry'nin Beyin Hoplatan Tatil Kitabı
11. Felaket Henry'nin Bitleri
13. FELAKET HENRY'NİN DONU
14. Felaket Henry'nin Koku Bombası
15. Felaket Henry'nin Perili Evi
16. Felaket Henry'nin Zihin Zıplatan Tatil Kitabı

Kitapların çevirileri, Bahar Siber ve Seda Aroymak'a ait.

Bir dahaki yazımda yeni kahramanımız Manolito'yu tanıtacağım...
 
Toplam blog
: 22
: 1841
Kayıt tarihi
: 30.07.07
 
 

5 Ekim'de, sonbaharın güzelliğini görmek için doğmuşum. Öğretmen olana kadar, okumam gereken tüm ..