Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '07

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Felsefeyi yaşayanlar Orhan Pamuk' un felsefe şampiyonu yeğeni

Felsefeyi yaşayanlar Orhan Pamuk' un felsefe şampiyonu yeğeni
 

Yeni Yüksektepe isimli felsefe derneğinin adını hiç duydunuz mu? Büyük olasılıkla cevabınız hayır olacaktır. Belki mazeret olarak felsefe ile ilgilenmiyorum o nedenle duymamış olmam doğal diyebilirsiniz. Peki Orhan Pamuk' un yeğeni diye sorsam birçok kişi geçen hafta yazılı ve görsel basının tümünde haber olarak yayınlanan ve önemli bir başarı olarak sunulan felsefe şampiyonluğunu hemen hatırlayacaklardır.

Felsefe ile ilgilenmek eğer yaşam biçiminizi etkilemiyor ve değiştirmiyorsa boşuna bir çaba olarak düşünüyorum.

Yeniyüksektepe üyeleri felsefeyi yaşayanlar ve hayata uygulayanlardır.Ne yazık ki her faydalı çalışmanın ülkemizde ilgi görmemesi alışkanlılğı bu dernek içinde geçerli. Geçtiğimiz hafta Derneğin Bakırköy Şubesi Bakırköy Akıl Hastanesi ile Devlet Hastanesinin bahçesini temizlemek için afiş asarak halkın katılımını istediler. Nüfus olarak Türkiye' de bir çok ilden daha kalabalık olan Bakırköy ilçesinden bir tek kişi dahi bu çağırıya ilgi duymadı.

Belki insanların bütün hafta yorulduklarını o nedenle çok ta çekici olmayan bu faaliyete katılmamaları olağan görülebilir.Oysa derneğin üyeleri arasında doktor da var üstelik bir gece önce nöbetçi olmak dahi bu faaliyete katılmayı engellemiyor.

Bahçesinde yayları dışarı fırlamış eski yatağın atıldığı hastane olurmu demeyin vatandaşları felsefeyi ancak Orhan Pamuk'un yeğeni nedeniyle duyan bir ülkenin hastanesi ise doğaldır.İlgilenmeyen o haberide görmemiştir diye düşünülebilir. Ama mümkün değil çünkü televizyonların ana haber bültenlerinde dakikalarca verildi.Gazetelerin ilk sayfalarında duyurulup iç sayfalarda uzun uzun yazıldı.İlgisizlerin bile pek atlama şansı olmadı.

Derneğin faaliyetlerinden biri olan çevre duyarlılığı ne yazık ki ilgi uyandırmadığı gibi diğer çalışmalarıda küçük bir kesime hitap ediyor.Yapılan tanıtım ve seminerlere az kişinin katılmasından dolayı yaptığım bir eleştiriye aldığım cevabı yazarak bitireyim.

Tam olarak hatırlayamıyorum ama sanıyorum şöyleydi'' Sahilde dolaşan bir kişi uzakta bir adamın deniz kıyısında eğilip doğrularak bazı şeyleri denize fırtlattığını görmüş, yanına yaklaşıp ne yaptığını sorunca gece denizin çekilmesi nedeniyle dalgaların kıyıya attığı deniz yıldızlarını yaşamaya devam etsinler diye denize atıyorum demiş. Diğeri çok fazla deniz yıldızı olduğunu bunların hepsini denize geri göndermenin mümkün olmadığını söyleyince adam eğilip bir deniz yıldızını daha denize atarak bakın bir tane daha kurtuldu demiş

 
Toplam blog
: 23
: 685
Kayıt tarihi
: 27.10.06
 
 

Evli, üç çocukluyum. Hukuk mezunuyum. Kitap okumak müzik dinlemek ve yapabildiğim kadar el sanatları..