Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '21

 
Kategori
Yoga / Meditasyon
 

Feminen Enerjiyi Uyandıralım

Feminen enerjin, yani "Shakti", seni çağırıyor!

 

Kadınlar Gününe yakışır şekilde feminen enerjimizi arttırmaya hazır mıyız?

Öncelikle hepimizin içinde var olan feminen enerjiyi nasıl uyandırabileceğimize geçmeden önce kısaca feminen ve maskülen enerji kavramlarına biraz daha yakından bakalım istiyorum:

 

Bir hedefin peşinden koşarken, işleri tamamlarken, planlarken kullandığımız tarafımız maskülen enerjiyken; yaratıcı tarafımızı yansıttığımızda, akışta hareket ettiğimizde, eğlendiğimizde, daha spontane hareket ettiğimizde ya da meditasyon sırasında iç sesimizi dinlediğimizde benimsediğimiz tarafımız ise feminen enerjimiz. Maskülen enerji "yapmak" ise, Feminen enerji "olmak"tır. Keyif almak, eğlenmek, yaratıcı olmak, hissetmek, almak, anda olmak, sevmek ve güzelliği hayatın her yerinde görmek, yine feminen enerjinin baskın özellikleridir. 

 

Şu anda bu tarafının dengede olmadığını mı düşünüyorsun? Ataerkil bir toplumda, hedef gerçekleştirmenin, verimliliğin, listelere "check" atmanın, ne kadar çok şey yaptığının ve daha çok kaç saat çalıştığının “önem” gördüğü ve “değerli” kabul edildiği çalışma hayatında, bu tarafını unutmuş olmak, o kadar normal ki.

 

Önemli olan şu anda burada olman, bu yazıyı okuman. O zaman şimdi unuttuğumuz, bastırdığımız ya da farkında olmadan reddettiğimiz feminen tarafımızı hatırlamaya, onurlandırmaya ve uyandırmaya hazır mıyız? 

 

1-İçe Dön

 

Tekrar hatırlayalım: "Feminen enerji “olma” halidir, Maskülen enerji ise “yapma”. 

 

Sürekli olarak günlük yapılacaklar listemize bakarken, başkalarının taleplerini gerçekleştirmeye odaklanırken süper gücümüzü -yaratıcı feminen enerjimizi- unutuyoruz. Feminen enerjinin yaratıcı gücü ile aslında o listeler çok daha hızlı ve çok daha etkili şekilde tamamlanabilir. Nasıl mı? Herkesi, her şeyi dinlemeden önce yapacağın ilk iş, güne kendini dinleyerek başlamak. 10 dakika her türlü elektronik aleti kapatıp kendinle baş başa kal. “Olma” halini yaşat. 10 dakikanın sonunda da 5 dk. boyunca serbest yazım yap. İçinden ne gelirse. Unutma, bir hedef için koşmuyoruz. Sadece içeride olanın çıkmasına izin veriyoruz. Bırak o özgür "Shakti" enerjin, senin aracılığınla konuşsun!

 

 

2-Komüniteye katıl ya da kendin yarat

 

Rekabet ettiğimiz, yarıştığımız, kıyaslamalara girdiğimiz, kendimizi yalnızlaştırdığımız anlarda feminen enerjimizden kopuyoruz. Oysa feminen enerji bir grubun içinde olmak ister. Bilir ki, o ışıldadığında diğerleri de ışıldar; diğerleri ışıldadığında o da ışıldar. Destek almanın da destek vermek kadar önemli olduğunu bilir. Kadın doğası gereği etrafını beslemeye, destek olmaya odaklıdır. Kendini de doldurmak için, destekleyen kadınlarla bir arada olmak, bir kadın için hayati önem taşır. Öyle bir grubun var ise, tadını çıkar kıymetini bil bu yazıyı okur okumaz onlara teşekkür mesajları at;)

Yok ise aç kendini böyle bir grup ile buluşmaya. Online-Offline, her yerde o grupla buluşabilirsin. 

Hiç bir grup seni çekmiyor mu? Sen başlat! Sen o destek enerjisini taşıyan grubun kurucusu ol.

 

3- Yaratıcılığına izin ver

 

Feminen enerji yaratıcıdır. 

Feminen enerji yaratıcıdır.

Feminen enerji yaratıcıdır.

 

Neden feminen enerjiye ihtiyacımız var ve neden bu kadar kutsal bir enerjiyi uyandırmak istiyoruz? Yukarıdaki cümle cevabı özetliyor bizim için. Feminen enerjin uyandıkça yaratıcılığın artar, feminen enerjiyi uyandırmanın yollarından biri de yaratıcılığını yaşatmaktır. Yaratıcılığını aktarma yolun resim yapmak da olabilir, bir blog yazmak da, odanı farklı şekilde düzenlemek de olabilir, dans kareografisi hazırlamak da… Kendini koyduğun, kendini aktardığın her şeyde yaratıcılığını yaşatmaya başlamışsın demektir. 

 

4- Alma enerjini aç

 

Feminen enerji “receptive” yani “alıcı/kabul edici”dir.

 

İster gelen bir hediyeyi rahatlıkla kabul et, ister arkadaşının sana yemek ısmarlamasına izin ver, ister kendin uğraşmak yerine kendini şımartıp manikür yaptır, ister içinden çıkamadığın o konuda destek al.  Şimdi kendine sor; “Hayatımda nerelerde almaya izin vermiyorum? Bu konuda ne yapabilirim?”

 

5- Eğlenmek senin doğanda var: Oyna

 

Anda kaldığımız, akışta olduğumuz, oynadığımız, eğlendiğimiz her an feminen enerjimizi biraz daha yaşatıyoruz demektir.

 

Çocukken en çok hangi anlarda zamanın nasıl geçip gittiğini unuturdun? En çok hangi anlarda kendini kaybederdin? Uzun zamandır bu yönünü kaybettiysen ve en son ne zaman kahkahalarla güldüğünü hatırlamıyorsan; çocukluğundan ilham al. En çok hangi anlarda eğleniyordun? Bunu bugün nasıl yaşatabilirsin? Örnek verecek olursam, ben çocukluğumda en eğlendiğim anlarımı düşündüğümde arkadaşlarımla oyun oynadığımız anları hatırlıyorum. Bugün de bir arkadaşımla eğlenerek sohbet ettiğimde, keyifle vakit geçirdiğimde yine zamanın nasıl geçtiğini fark etmem. 

Feminen enerjiyi uyandırmanın en zevkli yollarından biri; keyifli vakit geçirmek. İster oyun oyna, ister dans et. O akışa, Shakti enerjisinin senin aracılığınla akmasına izin ver. 

 

Veee BONUS: Senin için hazırladığım, Kutsal Feminen enerjiyi uyandırmak için en hızlı yöntemlerden biri, Adi Shakti Meditasyonunu https://www.sevilileyaratim.com/adi-shakti  adresinden indirebilirsin. Bu meditasyon çok spesifik, çok etkili ve çok dönüştürücüdür. Tadını çıkar!

 

Kutsal, yaratıcı ve dönüştürücü Feminen Enerjimizi daha da sahiplendiğimiz, onu onurlandırdığımız, bizler aracılığı ile yaşattığımız ve KADIN olmayı kutladığımız daha nice anlara! Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun! 

 

Sevil Eskicioğlu Özkal

Yaşam Koçu, Kundalini Yoga Eğitmeni ve Reiki Master

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 74
: 127
Kayıt tarihi
: 11.03.16
 
 

Uluslararası şirketlerde yöneticilik yaptıktan sonra, Amerika'ya taşınarak Dünyanın önde gelen ya..