Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '07

 
Kategori
Sosyoloji
 

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı'ndan güzel bir proje

Geçenlerde bir toplantıda Cumhuriyet Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Dursun Saraydın bir projelerinden söz ettiler. Açıkçası, Fen-Edebiyat Fakültesi mezunu biri olarak proje beni heyecanlandırdı ve bu konuda Sayın Dekanımızın affına sığınarak bir şeyler yazma zorunluluğu duydum. En basiti birlikte okuduğumuz, dört yılda sevinçlerimizi, mutluklarımızı, hüzünlerimizi paylaştığımız arkadaşlarımızın çoğu ile bağlarımız koptu, birbirimizden haber alamaz olduk. Yaşam hepimizi yurdun farklı bölgelerine savurdu. Bu iletişim kopukluğunda elbette ki karşılıklı vefasızlıklarımız, sorumsuzluklarımız, değer bilmezliklerimiz var. Ama dedim ya yaşam hepimizi farklı yerlere savurdu. Herkes geçim derdine düştü, kimi öğretmen, kimi memur, kimi özel sektörde kendi geleceğini kurma arayışı ve çabasına girdi.

Sayın Dekanımızın projesi bir yanıyla bireysel vefasızlıklarımızı da yüzümüzü tokat gibi çarptı kendi adıma hem utandım, hem de gururlandım. Bizim bireysel olarak yapamadığımızı Dekanımız kurumsal olarak yapmaya karar verdi ve ilk adımları attı.

Projenin özü şu; Cumhuriyet Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nin kuruluşundan günümüze kadar mezun ettiği bütün öğrencileri önce İnternet (WEB) ortamında bir araya getirmek, sonra da olanaklı olursa Cumhuriyet Üniversitesi Mezunları Derneği; eğer o gerçekleştirilemezse Fen-Edebiyat Fakültesi Mezunları Derneği kurarak insanları bu dernek çatısı altında bir araya getirmek. Aralarında yeniden dostluk-kardeşlik bağları oluşturmak, kendi deneyimlerini arkadaşlarıyla paylaşmalarını sağlamak.

İlk başta sıradan bir proje gibi gelebilir ama Dekanımızı dinleyince olayın ciddiyetini daha iyi kavradık. Çünkü amaç sadece mezunlar arasında bir gönül bağı oluşturmak, onları vefa adına bir araya getirmek değil, mezunlarımızın toplumsal yaşam içerisinde bugün hangi konumu elde ettikleri, Fen-Edebiyat Fakültesi Mezunu olmanın avantajlarını fakültemize gelmek isteyen genç kardeşlerimize sunmaktır. Lise çağlarında olan bir genç kardeşimiz Fakülte’nin mezunlar sayfasına girince oradan mezun olan ağabeylerinin, ablalarının bugün hangi yerlerde olduğunu görecek, hangi bölümü tercih edip oradan mezun olunca kendini nasıl bir geleceğin beklediği hakkında fikir sahibi olacak ve tercih aşamasındaki kararsızlığı ortadan kalkacaktır.

Bunun yanında dernek çatısı altında bir araya gelecek eski mezunlarımız da yeniden bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayacak ve birbirlerine her anlamda destek verme olanağı bulacaklardır.

Buradan bu bir çağrıda bulunuyorum: Daha önce Cumhuriyet Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nin herhangi bir bölümünden mezun olan bütün herkes, aşağıda adresini vereceğim MEZUNLAR SAYFASINA lütfen üye olsun ve mezun olan diğer arkadaşlarına da haber vererek üye olmalarını sağlasınlar. Bu alandaki en güzel örnek Mülkiyeliler Birliği’nin bu konudaki çalışmalarıdır. Örgütlü olmak, birbirinden haberdar olmak her zaman güzeldir ve insanları güçlü kılar.

Bu konuda emeğini ortaya koyan başta Sayın Dekanımız olmak üzere diğer çalışanlara da teşekkürlerimi iletir, ellerine ve beyinlerine sağlık diyorum. Cumhuriyet Üniversite Fen-Edebiyat Fakültesi’nin eski mezunları haydi görev başına. Oluşturulan bu kartopuna bir destek de bizler verelim ve bu çabayı çığ gibi büyütelim.

Bu kartopunu iki türlü büyütebiliriz. Birincisi www.cumuhriyet.edu.tr sayfasından Fakülteler’e girip oradan Fen-Edebiyat Fakültesi sayfasındaki Mezunlarımız linkinden form doldurulabilir. İkincisi de http://fenedebiyat.cumhuriyet.edu.tr/mezunlar/mezunlar.php adresine girip aynı işlemi yapmaları yeterli olacaktır.

Bu sese kulak verileceğini umuyor ve Cumhuriyet Üniversite Fen-Edebiyat Fakültesi’nin eski mezunlarının en kısa sürede bir araya gelmelerini diliyorum.

 
Toplam blog
: 2
: 3218
Kayıt tarihi
: 23.02.07
 
 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde araştırma görevlisiyim. Doktora sürecim devam etmektedir. Aynı za..