Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '09

 
Kategori
ÖSYS
 

Fen-Edebiyat fakültesi programları boş kontenjanları

Fen-Edebiyat fakültesi programları boş kontenjanları
 

Gerek Üniversite hazırlık sürecinde, gerekse ÖSS tercihleri sürecinde her zaman üniversite adaylarının yanında ve destekçisi olan ÖSS Servisi uzmanları, şimdi de 2009-ÖSYS sonrası yeterince tercih eden bulunmaması nedeni ile dolmayıp boş kalan kontenjanları inceleyerek, adayların ek yerleştirme öncesinde fikir sahibi olmalarına yardımcı oluyor.

2009-ÖSYS sonrası dolmayan kontenjanları inceleyen son dosyamızı lisans programlarından (4 ve daha üstü yıl eğitim veren fakülte ve yüksekokullar) Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde yer alan üniversite programlarına ayırdık. Birkaç yıl öncesine kadat Fen-Edebiyat Fakültesi açmadan üniversite kurulamıyordu. Bu nedenle ülkemiz bir Fen-Edebiyat Fakültesi cenneti. Neyse ki, bu zorunluluk kaldırıldı da hem yeni devlet üniversiteleri hem de yeni vakıf üniversiteleri bir biri ardına kuruldu.

Devlet üniversitelerinde Fen-Edebiyat Fakültesi programları boş kontenjanları arasında normal eğitim veren programlar da hayli mevcut. Bununla birlikte devlet üniversitelerinin büyük bir çoğunluğu ikinci öğretim kontenjanlarından oluşmakta. Her zamanki gibi Fizik programı devlet üniversiteleri boş kontenjanlarında başı çekiyor. Onu kimya ve biyoloji kontenjanları izliyor. Bununa birlikte devlet üniversitelerinde ikinci öğretim olmak üzere Matematik, İstatistik ve Biyokimya kontenjanı bile var, az da olsa…

Psikoloji okumak isteyen adaylarsa şanslarını vakıf üniversitelerinde deneyecek. Vakıf, KKTC ve yabancı üniversitelerde sözel puan türünden öğrenci alan Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı gibi programlarda bile boş kontenjanlar bulunuyor. Özel üniversitelerde Fen-Edebiyat Fakültesi kontenjanları sayısal çoğunluk yanında seçenek olarak da bir hayli fazla… Hatta %100 burslulara (yabancı üniversitelerde) varana kadar burslu kontenjan seçenekleri de mevcut...

İşte 2009-ÖSYS Mühendislik Fakültesi devlet ve özel (vakıf, KKTC, yabanncı üniversiteler) üniversitelerinin boş kontenjanları:
http://www.ossservisi.com/belge/2009_oss/2009_bos_kontenjan/fen_edebiyat.pdf

Ufuk AYDIN
Rehberlik Uzmanı

 
Toplam blog
: 11
: 2500
Kayıt tarihi
: 06.08.09
 
 

1996-2000 Eğitim Fakültesi. Rehberlik Uzmanı. www.OSSservisi.com Sitesi Genel Sekreteri, www.YgsLys..