Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '07

 
Kategori
Eğitim
 

Fen projesi nasıl yapılır.

Fen projesi nasıl yapılır.
 

Artık ilköğretim okullarının 6,7,8.sınıflarında proje konusu verilmesi zorunlu hale getirildi MEB tarafından.Ayrıca alınacak notlar yazılı notu ile eşit eşit düzeyde.Hatta çok etkili projede öğretmen daha fazla not verebilir.Dünyanın bir çok ülkesinde uygulanıyor.Ancak bizim çocularımızın daha proje hakkında bilgilerinin olmadığına inanıyorum.Bu yüzden öncekş yazımda projenin faydaları üzrinde durdum şimdi proje nasıl yapılır venelere dikkat edilmelidir.
Herşeyden önce hangi konuyu merek ettiğinizi ve çözüm yolu getirecek şekilde ilginizi çektiğini öğretmeninize söyleyin.Öğretmeniniz sizin ilgi duyduğunuz konuyu size verirse daha başarılı olursunuz.Bu yapabilmek için neleri merak edip etmediğinizi ,nelerin ilginizi çektiğini bilmeniz gerekiyor.
Başarınızı etkileyecek bir iğer husus sizce toplumda çözülmesi gereken en gerekli,en acil,size veye toplumun önemli bir sorunu hangisi.Bu soruna çözüm bulmak için kolları sıvarmısınız.ilginizi çektimi?Eğer evet diyorsanız konuyu ve önemini öğretmeninize aktarın ve projenin konusunda onay aldıysanız hazırlklara başlayabilirsiniz.
-unutmayın sıradan bir konu seçmeyin ilginizi ve sorunlara çözüm getirecek pojelere el atın.
2.yol=Konunuzu belirlediyseniz artık araştırmaya başlayın.Ama sıradan bir araştırma değil.Konunuz hakkında yıllar evvel bilinen bilgiler,bugün bilinenler değişimler.İnternetten,dergilerden,Ansiklopedilerden,Üniversitelerin sitelerinden çok değişik ve tarafsız alanları genişletin.Bilgi alabileceğiniz alanları ne kadar genişletirseniz başarınız o kadar büyük olur.
3.YOL=Aldığınız bilgileri anlayarak ve özümseyerek okuyun.Aldığınız konunun nasıl gelişme gösterdiini muhakkak öğrenin.Anlamadığınız yeri öğretmeninize sorun.Unutmayın her proje alan öğrenciye rehber öğretmen verilir.Anlamadığı ve sormak istediği soruları öğretmenine sorabilir.
4.YOL=Artık en önemli aşamaya geldiniz.Bu aşamada sadece proje noru almakla kalmazsınız.Eğer çok gerekli bir konuya çözüm yolu bulduysanı.Muhakkak öğretmenleriniz sizi o konunun önemli şirketleriyle patentiniin sağlanmasında ve gerek ücret ödülünde gerekse patent ücretlerinizde karşılığınızı alabilecek koşulların doğabileceğini unutmayın.
Sorunun ne olduğunu?
nasıl ortadan sorunu kaldırabileceğini?
Ne gibi yöntemler uygulaman gerektiğini dikkatlice düşünmek ve çözüm için neler yapman gerektiğini araştır.
not halinde kayıtlarını tut ve pojeni yapmaya başlayabilirsiniz.
Unutmayın bugün otobüslerde kullanılan akbiller bir lise öğrencisi tarafından bulundu.Patentini büyük şehir belediyesi ve yabancı ülkelerden bir iki tanesi kullanabilmek içi Türkiye 'ye başvurdular ve bugün kullanabiliyorlar.
Hayal dünyanızın genişliği,bilgi birikiminiz burada çok önem taşıyor.

İsteyerek yapmakta çok önemli.istekli olun.

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..