Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '12

 
Kategori
Öykü
 

Feneon Öykü 4

BİR SERSERİNİN DELİYE HER GÜN BAYRAMI

1. 11:30, Kasımpaşa.

2005’te iflas etmiş görünen Veli Bey Müesseseleri, Kasımpaşa’da yanyana ‘Sil-Em’, ve ‘Masis’ adlı, taksitle beyaz eşya satan 2 yeni dükkan açtı. Önceki 19 şubedeki 150 çalışanın sigortalarının hiç  ödenmediği ortaya çıktı. 30 eski çalışan, yeni dükkanlarda yeniden çalışmaya başladı. Dükkanlar bayramın birinci günü kapalıydı.

 

*2. 11:45, Bayazıt Meydanı.

Bayram kutlaması için, nakış-nakış usülünce kafa tokuşturan Tayyibe ile Fethiye’den birinin kafası yarıldı, birinin kafatası çatladı. Siyam ikizi oldukları için, hangisinin ne olduğu anlaşılamadı. İkizlere taze kan arayışı sürüyor. İkizler, AB-ubidik gibi hiç bulunmayan türden bir kan grubundan oldukları için işleri zora benziyor. Omo beyazı Media, durumdan umudunu kesmediğini açıkladı.

 

3. 12:15, Bayazıt Meydanı.

Mahalle aralarındaki bol kanlı ve bol işkembeli, genel Kurban Bayramı birinci gününün kudsiyetine, derin turistik hislerle intikal eden Batıkan’lı sarıkafalar ve Doğukan’lı karakafalar, Meydan’da yapacak başka bir şey olmadığından, güvercinlerle hatıra fotoğrafı çektirdiler. Sarıkafaların morukları ve karakafaların velet bollukları dikkat çekti. Cami ise, uzun ve yüksek bir alüminyum ondülin seddi ile koruma altındaydı. Fotoğraf tarihi açısından en önemli olay ise, şpşk çekimlerin hala yaşamasıydı ama fotokartların nasıl teslim edildiği anlaşılamadı. Cep telefonu kameralarının yanındaki bu nostalji göz yaşarttı. Buna, seyyar tükürük köftecilerden gelen, o sıradaki yoğun kuru soğan kokusu da yol açmış olabilir.

 

4. 12:15, Bayazıt Meydanı.

Kürt ergenler pişirip yemek üzere, bir güvercini çıplak elle yakaladılar. Yetişkin bir Kürt çocuklara güvercini serbest bıraktırdı. Güvercin göğe bir mermi gibi dalarak gözden kayboldu.

 

*5. 12:20, Bayazıt Meydanı.

İstanbul’un sokak müzisyenlerine 2 Afrikalı davulcu da katılmış oldu. Bayazıt Meydanı avantür filmlerinin cangıl tamtamlaır efekti ile birden doluverdi. Sonra konuya zabıta müdahale etti.

 

*6. 12:25, Bayazıt Meydanı.

Tamirci çırakları, ‘işçisin sen, işçi kal’ yerine, ‘abazasın sen, abaza kal’ şarkısını yeğleyerek, Bayazıt-Kabataş tramvayına doğru frotörizm için seğirttiler.

 

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..