Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '07

 
Kategori
Futbol
 

Fener arayı açıyor

Fener arayı açıyor
 

Geçen hafta ki kadroyla sahada yerini alan Fenerbahçe defansif oyununa devam etti fakat bu sefer geçen hafta uzaktan şutlar dışında etkili olamayan Konya yerine dokuzuncu saniyede direkten topu dönen bursa vardı. Topla oynayan pozisyon bulan Bursaspor oluyordu bunun nedeni ise Bursaspor un önde kalabalık bir şekilde pres yaparak Fenerbahçe ye oyun kurma imkanı vermemesidir. Fenerbahçe ise topu kazandığı zamanda hazırlık paslarıyla oyunu rakip alana yığmak yerine ani çıkışlarla pozisyon aramaya çalıştı ve başarılı olamadı. İkinci yarıda biraz daha canlı oynamak isteyen Fenerbahçe kırk yedi de Tuncay la bir pozisyondan yararlanamadı. Bir dakika sonra Tuncay ın yararlanamadığı alana hızlı giren Kezman Alex e güzel bir asist yaptı ve durum bir sıfır oldu. İki dakika sonra bu sefer Kezman ın golüyle iki sıfır öne geçen kanarya bursa nın da gardını düşürdü ve engin ipek te kulübedeki yerine oturdu bundan sonrası Fenerbahçe için çok kolay oldu.

Bizim takımlarımızın en büyük eksiği olan disiplin sorunu bu maçta Bursaspor da baş gösterdi. Arka arkaya gelen iki golden sonra dağınık oynamaya başlayan ve en önemlisi Bursaspor un ilk yarıda uyguladığı baskıyı bırakması (teknik direktörün bile kulübeye oturması) futbolumuzun baş problemlerinden olmaya devam ediyor. Bursa en azından beraberliği düşünse presine devam etse belki bir gol bulacak ve Fenerbahçe daha fazla geriye yaslanacaktı, ama bunun yerin disiplinsiz şekilde Fenerbahçe nin üzerine gitmesi üçüncü golü kalesinde görmesine sebep oldu.

Alex in dördüncü golünden sonra Fenerbahçe maçı dört sıfır kazandı. Bu skorla galatasarayla arasındaki puan farkını dokuza çıkartarak bir şampiyon adayını saf dışı bıraktı. Galatasaray bu moral bozukluğu ile ikincilik için bile iddiasız gözüküyor. Gözler artık yarın oynanacak Beşiktaş kayseri Erciyes maçına çevrilecek. İkinci yarıya Bülent Korkmazla iyi bir başlangıç yapan Erciyes bakalım Beşiktaş tan puan alabilecek mi? Ne olursa olsun Beşiktaş büyük stres altında ve Bobo dan yoksun maça çıkacak. Bir diğer handikap ta maçın seyircisiz oynanacak olması. Bunlar göze alınırsa maç Beşiktaş için zor geçecek gibi gözüküyor....

 
Toplam blog
: 20
: 1280
Kayıt tarihi
: 21.02.07
 
 

Üniversite öğrencisiyim. 24 yaşındayım. Siyaseti severim. Futbolu severim. Seviyeli muhabbetler..