Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Fener'de Selçuk ve Maldonado Sorunsalı

Fener'de Selçuk ve Maldonado Sorunsalı
 

DÜşün Dede düşün...


Selçuk ve Maldo’lu 3.maçına çıktı Fener. Daha önceki 2 maçını da mağlup bitirdi ve bu maçını da kazanamayacağı maçın başlarında belli olmuştu. Önceki yazılarımızda belirttiğimiz gibi Selçuk ve Maldonado’lu çıktığı ve kazanacağı bir maçı görmemiz çok zor.

Bakmayın siz rakip Eskişehir’in 28.dakikada 10 kişi kalmasına. Maç 53.dakikaya kadar 10’a 10 oynandı zaten. Çünkü Fener, Selçuk ve Maldo’lu çıktığı tüm maçlarda zaten 10 kişi oynuyor. Bu ikili ortada olduğu sürece Fenerbahçe’nin orta alandan hücuma çıkması çok zor oluyor ve maçın birçok alanında da geriye yaslanıyor. Geriye yaslandıkça arka tarafta müthiş hatalar ortaya çıkıyor. Bursa maçında bu tezimizi doğrulayan birçok sahne oldu. Fener kalabalık çıktıkça ve gerideki adamlarını ileri ittikçe gol buldu. Selçuk ve Maldo’dan hücum topu çıkmayınca daha çok geriye gelip top yapmaya çalışan Alex’in tüm verimliliği düşüyor. Fenerbahçe’nin bulduğu 2 gol Alex’in kendin pişir kendin ye türü müthiş zekasından çıktı sadece.

Ama elinizde La Liga ve Turkcell gol kralı varsa mutlaka futbol’un hücum gücünden faydalanmalı ve onlara daha çok top taşımalısınız. Solda Carlos Uğur etkili olmaya çalışsalar da Fener’in sağ tarafı hiç yoktu bugün. Gökhan yine yalnızları oynuyordu. Artık Gökhan konusunda bir karar vermeli ve uygulamalı Fener. Bu çocuk sakat sakat oynamamalı artık. İlk yarı sona erdiğinde Aragones’in kazanmak adına Deivid ve Ali Bilgin’i oyuna sokmalı diye düşünürken, Dede yine aynı 11’le oyuna çıktı. Ama ne ilginçtir ki bizi haklı çıkaran, kendisini de tekzip eden bir anlayışla 53. dakikada Selçuk’u çıkartıp yerine Ali Bilgin’i oyuna aldı. 45’de yapmadığı değişikliği Dede niye 53’de yaptı anlayamadık açıkçası.

28.Dakika da 10 kişi kalan rakibine teslim olan Fenerbahçe’de defans tam bir felaketti. Avrupa golcüsü Edu geçen hafta rakip kaleye atmıştı ama bu sefer alışık olduğu üzere!!! kendi kalesine bu sefer Süper ligde gol attı ama Lugano geldiğinden bu yana en kötü futbolunu oynadı. Hafta içi Babacan Volkan ağabeyinin gözünü korkutmuş olacak ki Volkan Demirel Eskişehir farkını önleyen adamdı bu gece.

Maçı ve Fenerbahçe’yi anlatan bir fotoğraf ise maçın son 10 dakikasında saha kenarındaydı. Eskişehir yedek kulübesi tüm futbolcularıyla ayakta heyecanla final coşkusuyla maçı yaşarken Fenerbahçe’de Aragones kulübesinde oturmuş maçı seyrediyor ve elinden bir şey gelmiyordu. Bu fotoğrafı görürken aklımıza Daum’un Fener’i geliverdi nedense…

Taraftarıyla müthiş bir sinerji yaratan ve oyundan 1 dakika bile düşmeyen Es-Es’leri bu güzel mücadele için tebrik etmek gerek, bravo.

Geçen hafta Arsenal maçı öncesi Allah Fener’i korusun demiştik 5 gol yedik.

Yine Arsenal maçı geldi çattı eyvah demekten kendimi alamıyorum…

Ahmet ÇELİKSÜNGÜ

01.11.2008

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 252
: 936
Kayıt tarihi
: 17.03.08
 
 

74'ün İstanbulunda, Sultan şehri Üsküdar'ın, kız çocuklarına "Zeynep" erkeklerine "Kamil" adı kon..