Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '11

 
Kategori
Futbol
 

Fener'e 10'da 10 Cimbom'a acı son

Fener'e 10'da 10 Cimbom'a acı son
 

Fenerbahçe son dönemde kendisini 9'da 9'a getiren baskın bir karakterle oyuna başlamak yerine çok ürkek ve kırılgan başladı. Soğukkanlı olacaklarını bekliyorduk ama bu kadar da sinerek rakibe ve tribünlere bu kadar cesaret verici alan bırakacaklarını düşünmemiştik. Fenerbahçe'nin bu naif oyun anlayışı Galatasaray'lı oyuncuların iştahını arttırırken tribünler de desibel gazıyla coştukça coşuyordu.


Birçok Fenerbahçeli'nin çokta arzulamadığı orta üçlüyle çıktı oyuna Fenerbahçe. Sakatlıktan yeni çıkmış Selçuk, ne oynadığı belli olmayan Christian ve son topta hep birşeyleri eksik bırakan Özer vardı 11'de. Geçen hafta Topuz için Fenerbahçe'nin Tuncay Şanlı ruhu demiştik ama o bile bu maçta çok tutuk bir görüntü içine girip ruhu erken teslim etti. Bu dörtlünün en temel özelliği ise bir türlü çok hızlı ve dikine top taşıyamamalarıydı. Bu dörtlü ayaklarında topu eveleyip geveledikçe kurtuluş/diriliş maçına çıkan Galatasaray'lı oyuncular basıp kapıyorlardı devamlı. Maçın hiçbir bölümünde hızlı çıkamadı Fenerbahçe. Düşünün koca maçı ofsayta düşmeden kapattılar... Bunun yanında Santos'un bir derbi için çok gereksiz top tutma saçmalığıyla mağlup da başladılar.


Emre geçen hafta sakatlandığında tribünlerdren eyvah diye ses yükselmişti. Çok aradı Fenerbahçe Emre'yi çok. Yokluğunda değeri çok daha fazla anlaşıldı Emre'nin. Kocaman'ı eleştirdiğim konu ise Fenerbahçe'nin sürate ihtiyacı olduğunu görememesi oldu. Geçen hafta gol atamamasına rağmen coşkulu ve bol pozisyonlu oynayan Stoch'un mutlaka daha önce oyuna girmesi gerekirdi. Elbette Semih'in attığı gol Galatasaray'ı paniğe soktu ama Stoch'un girmesiyle o bölgeden çok daha ciddi geldi Fenerbahçe. Yabancı tercihi Christian yerine Stoch olmalıydı. Şu Christian'a duyduğun güvenin yarısını Stoch'tan neden esirgiyorsun hocam ?


Futbol'un ilahları geçen seneki Trabzon maçında girmeyen gollerin özrünü diliyor sanırım.Kötü oynarken kazandı bu sefer Fenerbahçe. Çok çıkamadılar. Galatasaray iyi oynadı diyebilirmiyiz ? Hayır. Domine etti oyunu, istekli ve hırslılardı ama Kâzım'dan sonra hücum yönü gelişmemiş bir Galatasaray izledik. Bu kötü Fener'i bile yenemediler. Fenerbahçe etkili gelmese de altın kafalarla golleri bulup, TT Arena'nın tarihine geçerek bu onura ulaştılar ve hepimizi coşturdular.


Maçın adamı Alex'mi ? Bence Semih. Altın adam, çilingir, nöbetçi, genç... Ne derseniz deyin, ihtiyaç halinde camı kırın yeter... Attığı golle tam bir golcü olduğunu gösterdi yine. Bravo Semih... O gol; kaybetmeyeceğiz dedirtti hepimize ve sonrası futbol'un profesörüne kaldı...


Fenerbahçe yorgun, Fenerbahçe sakat... Bu galibiyet Kocaman'ın dediği gibi rüzgarı yelkenlere doldurma maçıydı. Şimdi milli ara ilaç gibi gelecek.


İnanın çocuklar, çocuklar inanın

Güzel günler göreceğiz,

Güneşli günler...

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 252
: 936
Kayıt tarihi
: 17.03.08
 
 

74'ün İstanbulunda, Sultan şehri Üsküdar'ın, kız çocuklarına "Zeynep" erkeklerine "Kamil" adı kon..