Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

Fener İdare Eder

Fener İdare Eder
 

Fenerbahçe ligde evinde iki gol atma geleneğini sürdürdü. Maça damgasını vuran futbolcular Lugano ve Roberto Carlostu. Goller, verilmeyen penaltı ve gol ile çıkan kırmızı kart maça damgasını vurdu.
Takımın 12. adamı bugün değişik ruh hali içindeydi. Statta bu sene ilk kez oturarak maç izledim. İnsanlarda heyecan yoktu, sanırım son Şampiyonlar Ligi maçından sonra pek heves kalmadı. Tribünlere sadece Gökhan Gönül'ün çağrılması diğer futbolculara bir mesajdı. İstiklal Marşı sırasında Telsim tribününde açılan pankart bunun görsel kanıtıydı. Ayrıca Maraton üst köşede kavga çıkması yakışmadı.

Fenerbahçe ilk yarı iyi oynadı. Aragones'in istediği rakip sahada hakimiyet kurup paslaşma modeli bir süre gerçekleşti. Orta sahada Emre iyi işler yaptı. Emre sakatlanmayarak kondisyonunu arttırdığı takdirde hem ön libero hem de topu ileri taşıma özelliğinden dolayı orta saha için önemli bir futbolcu olacaktır. Alex'in önde oynaması -her ne kadar eskisi gibi olmasada- hücum açısından zenginlik yarattı. Güiza arka direkte kafayla yaptığı skorun yanında 1 net gol pozisyonu ve verilmeyen bir penaltı pozisyonuyla ilk yarıyı kapattı. Antalaspor'un bir kişi eksilmesi Fenerbahçeyi de bozdu sayılır.

İkinci yarıda Fenerbahçe yine topa hakimdi fakat son vuruşlar ve paslardaki beceriksizlik farkın artmasını engelledi. Lugano ikinci golü atarken birşey dikkatimi çekti. Lugano son maçlarda duran toptan gelen ortalara çıkarken faul yapmıyor, iyi ve zamanlı yükselerek tehlike yaratıyor. Deniz Barış diye bir futbolcunun hatırlanması da olumlu bir hareketti. Uğur Boral ve Colin Kazım o kadar çok topla oynayıp pas vermiyorlar ki seyirci bile bir ara isyan etti. Topu alıp eve götürseler yeridir. Hakem, Fenerbahçe'nin net penaltısını ve Antalyaspor'un buz gibi golünü iptal ederek diğer meslektaşlarından aşağı kalmadı.

Sonuç olarak Fenerbahçe bu haftayı kazasız atlatarak ligdeki iddiasını sürdürdü ama takım kapatisesinin yeterli olmadığını da göstererek devre arası transferlere (her ne kadar Aragones hiçbirşey istemiyorum desede) ihtiyacı olduğunu kanıtladı.

 
Toplam blog
: 8
: 426
Kayıt tarihi
: 11.12.08
 
 

1978 İstanbul Bakırköy doğumluyum. YTÜ'de Eğitim Bilimleri Lisans, Marmara Üniversitesi'nde İnsan Ka..