Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '08

 
Kategori
Futbol
 

Fener sağ gösterip sol vurdu! Maldonado Fener'de!

Fener sağ gösterip sol vurdu! Maldonado Fener'de!
 

Maldonado bitti!


Fenerbahçe yönetimi Appiah’ın sakatlığının uzayacağının anlaşılması üzerine, Futbol Federasyonundan Ganalı futbolcunun sözleşmesinin dondurulmasını talep etmiş ve olumlu yanıt almıştı. Böylece Appiah bu sene için yabancı kontejyanından çıkarıldı. Bir yabancı daha transfer edebilme hakkına kavuşan Fener bombayı patlattı. Yönetim, Güney Amerika’da üst düzey futbolcular arasında yer alan 28 yaşındaki Maldonado ve kulübü Santos’la kesin olarak anlaştı.

Şili’li Moldanado’nun Alex’in Cruzeiro takımından arkadaşı olduğu düşünülecek olursa, uyum sorunu yaşamayacağı söylenebilir. Futbolcu, yine Güney Amerikalı futbolcular Lugano ve Edu ile birlikte savunma hattında görev yapacak. Defansta futbolcular arasında uyumun çok önemli olduğu bilinir. Bu açıdan bakılınca da transfer tam isabet gibi duruyor.

28 yaşındaki futbolcunun yaşlı olduğunu söyleyenler olacaktır. Ancak, defans bloğunda oynayan tecrübeli futbolcular gençlere oranla daha başarılı oluyorlar. Futbolcunun yaşı performans açısından sorun olmayacaktır.

Maldonado’nun daha önce Avrupa’da futbol oynamamış olması ilk bakışta handikap gibi görünse de bu sayede Şampiyonlar Ligi 2. turu Sevilla maçlarında oynayabileceğini unutmamak lazım. Fenerbahçe bu sene Avrupa’daki maçlara çok önem veriyor.

Yönetim, Kezman’ın gitmek istediğini açıklamasından sonra Fred transferine yönelmişti. Herkes bu transfer konusunda haber beklerken, Kezman’ın ikna edilmesi ve bir ön libero transfer edilmesi gerçek bir başarıdır. Demek ki yönetimin bir “B” planı varmış.

İlk bakışta iyi bir transfer görüntüsü var ama futbolcuyu Sevilla maçlarında izlemeden kalitesi hakkında bir şey söylemek yanlış olur. Ne diyelim? İsmi eski efsane futbolcuları andıran Maldonado, umarım Kezman ve Appiah transferlerinden dili zaten yanmış olan Fenerbahçelilerin yüzünü güldürür.

 
Toplam blog
: 85
: 540
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

İlk, orta ve lise öğrenimimi Karabük TED Kolejinde tamamladıktan sonra İngiliz Dil Bilimi okumak ..