Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe - Bursaspor Türkiye Kupası 50.finali ( Muhtemel 11'ler )

Fenerbahçe - Bursaspor Türkiye Kupası 50.finali ( Muhtemel 11'ler )
 

Aykut Kocaman ve Ertuğrul Sağlamdev randevu öncesi buluştular


Bu yıl 50. si düzenlenen Türkiye Kupası'nda finalde Fenerbahçe ile Bursaspor 16 Mayıs Çarşamba günü saat: 20:30'da hakem Bülent Yavuz'un yöneteceği maçta Ankara 19 Mayıs stadında finalde karşı karşıya gelecekler. Maç ATV'den canlı olarak yayınlanacak.

Muhtemel Kadrolar

Sakat ve cezalısı bulunmayan Bursapor'un karşılaşmaya şu 11'le çıkması bekleniyor.

Carson, Basser, Serdar, İbrahim, Vederson, Sestak, Adem, N'Diaye, Ozan, Batalla, Pinto

Bienvenü haricinde bir eksikliği bulunmayan Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i ise şöyle.

Volkan ( Mert), Gökhan, Bekir, Yobo, Ziegler, M. Topuz ( Caner ),  Cristian, Emre, Stoch, Alex, Semih

Bursaspor ile Fenerbahçe'nin kupadaki 14. maçı olacak

Bu sene Türkiye kupasında finalde karşılaşacak olan Bursaspor ile Fenerbahçe daha önce bu kupada 13 kez karşı karşıya geldiler. Bu karşılaşmalarda Fenerbahçe  9 kez galip gelirken Bursspor ise 3 kez galip geldi. 1 maç ise beaberlikle tamamlandı. Bu maçlarda Fenerbahçe Bursaspor'a 22 gol atarken Bursaspor ise 12 gol attı. 

Daha önce 1973 - 1974 futbol sezonunda Türkiye Kupası'nda final oynayan iki ekip 38 yıl sonra tekrar finalde karşılaşmış olacak. Daha önce karşılaştıkları tek finalde ilk maçı 1 -0 yenen Bursaspor rovanş  maçında 3 -0 yenilince kupayı Fenerbahçe'ye kaptırmıştı.

İki takım Türkiye Kupası'nda en son 2009 - 2010 sezonunda karşı karşıya geldiler. Bursaspor'un tek şampiyonluğunu yaşadığı busezonda ilk maçı 3 -0 kaybeden Bursaspor ikinci maçta son dakika golüyle 3 -1 yenilince çeyrek finalde kupaya veda etmişti. 

Takımlar finale nasıl geldi

Kupaya 3. turdan itibaren katılan sarı-lacivertli ekip sahasında Konya Torku Şekerspor'u 4-1 ile geçip, 4. turda yine Kadıköy'de Samsunspor'u 3-0 mağlup ederek çeyrek finale yükselmişti. Çeyrek finalde ise Kayserisporla normal süresi 2 - 2 biten maçta Penaltılarda 5 - 4 yenerek Yarı finale kalmış; yarı finalde ise Karabükspor'u 2 - 0 geçip finale kaldı.

Bursaspor'da 3. turdan başladığı kupa mücadelesinde Şanlıurfaspor'u 4 -1, 4. turda ise; Bugsaşspor'u 2 - 0 yenmiş, çeyrek finalde ise Sivasspor'u 4 - 1 geçerek yarı finale kalmıştı. Yarı finalde ise Eskişehirspor'u 3 -0 gibi net bir skorla geçerek finalde Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

Takımların Türkiye Kupası maceraları

Fenerbahçe 1968, 1974, 1979, 1983 yıllarında toplam 4 kere Türkiye Kupası’nı müzesine götürdü. 29 yıldır Türkiye Kupası'nı kazanamayan Fenerbahçe toplam 8 kere finalde kaybetti. Bursaspor ise sadece 1986 yılında bu kupayı 1 kez müzesine götürmeyi başarırken 3 kere finalde kaybetti.

Fenerbahçe’de hedef en son 1983 yılında kazandığı ve 29 yıldır hasret olduğu kupayı alarak bu özleme bir son vermek. Bursaspor ise Avrupa kupalarına gidebilmenin en kısa yolu olarak gördüğü Türkiye Kupası’nı alarak ülkemizi Avrupa’da temsil etmek.

Bu yıl 50.si düzenlendiği için daha da bir özel anlamı olan Türkiye Kupası’nı bakalım hangi takım müzesine götürecek?

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..