Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '14

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe & Çaykur Rizespor - İki penaltı verilemez diye bir kural mı var ?

Fenerbahçe & Çaykur Rizespor - İki penaltı verilemez diye bir kural mı var ?
 

fenere yakışmayan forvet


Bu akşam son zamanların en iyi Fenerbahçe 'lerinden birisini izledi taraftarlar. Gerçekten de rakip on kişi kalmasa da bu maçı Fenerbahçe'nin alacağı daha ilk dakikadan belliydi. Bunda Fenerbahçe'nin iştahlı oyunu kadar Çaykur Rizespor'un kötü oyunu ve taktiğinin de payı büyüktü.

Öncelikle rakipten başlayacak olursak... Şükrü Saraçoğlu stadı bomboş, yani çok büyük bir taraftar baskısı yok ve maçın başında şok bir golle öne geçmişsin. Yani her şey senin lehine. Ama sen napıyorsun tüm maçı kendi sahanda hatta kendi ceza alanın içerisinde kabul ediyorsun. Tabi ki bu anlayışla kaçınılmaz sonun gelmesi hiç kimseyi şaşırtmadı. Aslında galibiyet çok daha erken gelebilirdi ama ne yazık ki buna hakemin veremediği penaltı ve Fenerbahçe'nin forveti olamayacak Emenike'nin ısrarla oynatılması mani oldu. Emenike geçen yıl da bu yıl da kanıtladı ki; ne kalite, ne yetenek ne de eğitim düzeyi olarak Fenerbahçe'ye yakışan bir forvet değil. Top stoplamayı bilmeyen, kafa topuna çıkamayan, nerede pas nerede şut çekeceğini bilmeyen ve her şeyden önemlisi kendisi için oynayan bir futbolcunun Fenerbahçe ileri ucunda yeri olamaz. Bunu, bugünkü istatistikler de apaçık gösterdi. Belki de rekor düzeyde orta, pas ve korner atıldı Rizespor ceza alanına. Ancak maalesef Emenike ne bunları doğru düzgün alabildi, ne de aldıklarını olumlu kullanabildi. Bence Sow da şu anki kafa yapısı ve formuyla bu mevkide oynayamaz. Ama Webo, özellikle iç saha maçlarında mutlaka oynatılmalıdır.

Fenerbahçe orta sahası belki de Türkiye ligindeki tüm zamanların en iyi futbolculara sahip durumda. Ve bu orta sahanın pırıl pırıl parlayan iki adamı Mehmet Topal ve Alper Potuk bugün bitmek bilmeyen enerjileriyle takıma maçı kazandıran en önemli faktörlerdi. Özellikle Mehmet Topal bence bulunmaz bir hint kumaşı diyebilirim. Çünkü İsmail Kartal ne zaman sıkışsa onu rahatlıla defansa çekebiliyor ve o da bunu hiç yadırgamadan çok faydalı olabiliyor. Aynı şekilde Alper de dikine giden oyunu ve hiç bırakmadığı mücadeleci kişiliğiyle orta sahaya, defansa ve forvete dinamiklik kazandırıyor.

Hasan Ali, hala kuvvetsiz, hala kafa topu alamıyor ve hala savaşçı değil. Bu özellikleri kazanırsa her zaman dediğim gibi sayılı sol beklerden biri olur. Bunun için de önünde çok iyi bir model olan Caner'i biraz izlese çok başarılı olacaktır. Ama bugün rakibin direncini kıran kişi de o oldu. Bunda üstün tekniğinin ve akılcı oynamasının faydasını gördü.

Bir ara, özellikle de daha 65. dakikada 5 forvete geçmek İsmail Kartal 'ın bir acemiliği idi. Çünkü daha 25 dakika vardı maçın bitmesine. Unutulmamalıdır ki çok forvetle oynamakla hücum zenginliği olacak diye bir kanun yoktur. Çünkü onları besleyecek ortasaha da gereklidir. Ama rakibin kadro olarak çok güçsüz oluşu bu acemiliğin kötü sonuçlara neden olmasını engelledi. Tabi İsmail Kartal için ne kadar eleştiri yapsam da bugün Fenerbahçe çok iyiydi ve takımın patronu o olduğuna göre övgüyü de bu maç için kendisi hakediyor.

Son sözlerim karşılaşmanın hakemi İlker Meral 'e olacak. Bence maçı çok iyi yönetti. Ama Emenike'nin penaltısını vermeyerek çok büyük bir hata yaptı. Çünkü çok açık bir penaltıydı. Büyük bir ihtimalle ilk yarıda verdiği penaltı kararı ve gösterdiği kırmızı kartın etkisinde kaldı. Ama unutulmamalı ki bir maçta, bir takımın lehine iki penaltı verilemez diye bir kural yok !!!  

 
Toplam blog
: 38
: 273
Kayıt tarihi
: 05.02.13
 
 

Futbol ve Fenerbahçeyi ne kadar çok seviyorum ki hayatımda ilk defa blog yazmaya karar verdim... ..