Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe - Galatasaray

Fenerbahçe - Galatasaray
 

Bence ikisi de doğru seçim..


Bu maçta Galatasaray'ın tek beraberlik şansının 0-0 olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar defansının gol pozisyonu vermeden maçı tamamlayamayacağını düşünüyorsam da, fenerbahçenin 2000 yılındaki şansına benzer bir şansın yanında olabileceği ihtimal dahilinde.

Bu kadro ile Kadıköy'e yenmeye giderseniz fark yersiniz. Üstelik bu kez fenerbahçenin hızlı adamları da var. En kötü senaryo da bu olur.. Galatasaray gol pozisyonu vermeden sabırla oynarsa bir gol de neden olmasın? Futbol bunun için var.

........................

MAÇ SONRASI YORUM:

Yarattığı heyecan açısından bakıldığında Türkiye'deki TEK DERBİ BU MAÇTIR. Kupa maçlarını saymazsak, ligde sahasında 10 senedir puan kaybetmemiş bile olsa, fenerbahçeliler açısından da bu aynıdır.

Galatasaray'ın sahaya çıkardığı kadro öncelikle fenerbahçeyi kilitlemek üzerine kurulmuştu ve doğru bir seçimdi. Elano'nun etkili paslarıyla destekli hızlı Pino ile fenerbahçe defansının rahat düşünmesini ve rahat hareket etmesini engellemek ve orta sahada geniş alan bırakmamak düşüncesi çok iyi işledi. Hagi ve Tugay'ı tebrik etmek gerekir.

Fenerbahçe için beraberliğin de ötesinde bir maç oldu, bu beraberliği "mağlubiyet tesirli" olarak düşünmek gerekir. Galatasaray açısından ise en önemli artısı -Galatasaraylıların gönlünde her zaman yeri olsa da- Hagi'nin kazandığı kredi oldu..

Tribünlerde taşkınlık yaptığı için güvenlik görevlilerince saha kenarından geçirilerek dışarıya çıkarılmak istenen iki Galatasaray taraftarına, tribün korkuluklarının yanına kadar yanaşan çok sayıda sarı-lacivertli taraftar tarafından yabancı maddeler atılması, gerek taraftarlar, gerekse güvenlik açısından dikkatle düşünülmesi gereken bir durumdur.

Haber programlarında izledim: Maç öncesi Zincirlikuyu metrobüs durağında fenerbahçe formalı bir baba-oğula rastlayan galatasaraylı taraftarların bunlara saldırmak istemesini KINIYORUM! Bu sefillere sormak lazım: O çocuk sizin akrabanız olsa ne yapardınız? O sırada orada bulunan bazı aklı başında Galatasaraylı taraftarları ise, bu grubun önüne geçerek bu rezaleti engelledikleri için KUTLUYORUM. Size eski bir yazımın linkini veriyorum, lütfen okuyunuz. Tekrarlıyorum: Galatasaraylı olmak demek ADAM olmak demektir. Bence onlar Galatasaraylı değil, bir güruhtur!! Utançtır.. 

blog.milliyet.com.tr/Galatasarayli_olmak__adam_olmaktir_/Blog/ 

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..