Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '07

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe - Sivasspor maçı: Bir yöneticilik örneği

Fenerbahçe - Sivasspor maçı: Bir yöneticilik örneği
 

Fenerbahçe – Sivas maçından sonraki itirazlar nedeniyle, maç kadrolarının ilk 11 ve yedeklerin listeleri olarak 1 saat önce her iki takım tarafından paraflanıp hakemlere verildiğini öğrendik. Buna da “Esami Listesi” deniliyormuş.

Bilmeyenler için anlatayım: 4 Mart’ta 2-2 biten Fenerbahçe-Sivasspor maçında, maça başlamadan 1 saat önce verilen esami listesinde yedek görünen Sivassporlu oyuncunun maça ilk 11’de çıktığı görünüyor. Gürhan sahaya çıkmış oysa Serdar çıkmalıymış (1). Bu durumu bir Fenerbahçe yöneticisi farketmiş ve Sivassporlu yöneticileri ve 4. hakemi haberdar etmiş ama esami listesini paraf etmemiş.

Fenerbahçe hafta içinde Futbol Federasyonuna kural hatası var diye itiraz etti. Federasyon karar verecek ve büyük olasılıkla Fenerbahçe’nin başvurusunu reddedecek ama o zamana kadar Sivasspor korkulu rüya görmeye devam edecek “ya kural hatası var derlerse” diye.

Anlatmaya çalıştığım burada yapılan kural hatasının sonrasında olanların nasıl bir kötü yöneticilik örneği olduğu...

Maç başladığında Sivasspor’un hatadan haberi olmuş. Bunun bir oyuncu değişikliği gibi yorumlanacağını düşünüp maçta 3 yerine 2 değişiklik yapıp, bir itiraz olması durumunda kural hatasını geçersiz kılmaları gerekirdi. Futbol maçı kuralları “illa ki 3 değişiklik yapacaksınız” demiyor. Maçı daha sonra riske sokmamak için hiç değişiklik bile yapmayabilirlerdi. O takımla beraber İstanbul’a gelenler bu kadar küçük bir ayrıntıyı düşünemiyorlarsa yazık değil mi sahada 90 dakika Fenerbahçe ile dişe diş savaşan oyuncularına. Şimdi Federasyon hükmen yenilgi kararı verirse, yazık olmayacak mı Sivasspor’un 1 puanına. Yazık olmayacak mı ligimize. Yazık olmayacak mı "masabaşı oyunları yaptı" diye suçlanacak Fenerbahçe'ye.

Sıvasspor’un yaptığı gibi acemice kural hatasını kendi takımlarının yapmaması için, kuralları bilen, kriz anında doğru karar verebilecek takımlarla beraber maçlara giden bir danışman olmalıdır. Sivasspor’da birisinin devre arasında soyunma odasına gidip teknik direktöre “Bu maçta ikiden fazla değişiklik yapma” demesi gerekiyordu.

(1) http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=214810

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..