Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '19

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe - Ümraniyespor Maçı

Altay'a geçen hafta evlerinde kaybettiler. Altay bu sene Marco Paixao ve diğer deneyimli oyuncuları ile ligde önemli galibiyetler alabiliyor. Bir yandan da  takımı takviye etmeye çalışıyorlar.  Bu maçı kaybetmelerine rağmen bu sene kazandıkları bir çok maçtan sonra takım halinde kenetlenmeleri hiç unutulmadı.

Leandrinho'nun Denizlispor günlerindeki gibi goller atması, Madinda'nın çok önemli sorumluluklar alması ve sahada devamlı olumlu anlamda gözükmesi,Yasir, Emircan ve Timur gibi oyuncuların mücadelesi zaten biliniyordu.

Evlerinde oynadıkları ilk maçta Fenerbahçe'den çok daha etkili pozisyonlar buldular. İyi mücadele ediyorlar, basit oynuyorlar ve ayağa iyi pas yapıyorlar. Belki müthiş bir defansları yok ama orada da iyi bir takımdaşlık ve yardımlaşma  yaşıyorlar.

Ümraniyespor'un bu seneki maçlarında en çok rastlanılan görüntüler arasında futbolun bu temel kuralları...

Fenerbahçe'de ise ilk onbir sürekli değişmekte. Bu takım da rakibin hızlı adamlarına karşı uzun toplarda defans hataları yaşandığını, Roman'ın bölgesinden gol pozisyonları doğduğunu ve bir stopere daha   ihtiyaç duyulduğunu artık herkes biliyor.

Fenerbahçe rakibe karşı top çıkarmada zorlanmıyor gibi görünüyor ama oyun kurarken de zorlanıyor. Fenerbahçe'li oyuncular topla sıkıştıkları anda rakibe topu kaptırabiliyorlar. Josef De Souza defansif yanları fazlası ile kuvvetli bir oyuncuydu ama eksikliği sıkça hissediliyor. Fenerbahçe ortasahası Jailson, Benzia gibi oyuncularından daha fazla faydalanamıyor.

Leandrinho'nun golünde Fenerbahçe defansına bakmak yeterli belki de...

Fenerbahçe Victor Moses'ı da getirse hatta Johansen'i de alsa önce defans ve önündeki bölgeyi toparlamalı. Bu bölge artık rakibi doğru yerde doğru şekilde  karşılamalı.

Burası toparlanırsa bir iki transfer, Mehmet, Sadık ,Valbuena ve diğer oyuncuların katılımı ile farklı bir hava yakalanabilir.

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..