Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '16

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe, adım adım ilerliyor

Nasıl başlarsa öyle gider!.

İyi başlamanın önemini anlatan bu kalıplaşmış deyiş, herkes için, her koşulda geçerli olamaz. Hele futbolda hiç... Kötü başlayıştan sonra “ayar” tutturmak varsa, elindeki “koz”lara güvenen, olası olumsuzluklar için önlemini alır, geleceğe öyle yürür. Bu anlayışla yola çıkan, “yarış” 110 engelli değil de “maraton” ise, son sürat gidenleri emin adımlarla izler.

İyi başlamayan Fenerbahçe, art arda gelen galibiyetlere bakınca, “Nasıl başlarsan öyle gider”i geçersiz kıldığı gibi, adım adım ilerlediğini gösteriyor.

Maçtan maça farklılıklar olması da olağan karşılanmalı.

Perşembe günü Machester United karşısında ilk “onbir”de olmayan Van Persie ile listede olmayan Aatif Chahechou, Manisa’da sahadaydı. Her ikisi de diriydi. Ancak, Van Persie 37. dakikada “gazi” oldu, hastanenin yolunu tuttu. “Onsekiz” içinde, o kalabalık arasında topu kaleye gönderme yolunu ararken, karşısına sanki bir “hisar” çıktı. Serdar Kesimal'ın kafası, Van Persie’yi yere indirdi. Hakem, ne hikmetse, “tehlikenin farkında değil"di. Benzer durum, “onsekiz” dışında bir yerde olsaydı, hiç kuşku yok ki, oyunu durdururdu.

Hakem duyarsız da, ambulans önlemi alması gerekenler duyarlı mı?

Van Persie’nin stadın dışında 15 dakika bekletilmesi niye?

TFF’nin açıklaması ise tam bir sorumsuzluk örneği.

(... müsabaka devam ettiği için saha içerisinde bulunan biri özel hastaneye, diğeri ise Sağlık Bakanlığı'na ait 2 acil yardım ambulansından Sağlık Bakanlığı'na bağlı olan ambulans, stadyum dışından dolaşarak, stadyumun Protokol Tribünü girişine gelmiştir. Ambulans personeli, stadyum içerisinde bulunan ambulansın Maraton Tribünü tarafından çıkıp, Protokol Tribünü'nde bulunan takımların giriş kapısına geliş süreci esnasında ve stadyumun dışarısında bulunan kalabalıktan dolayı zaman kaybı yaşandığını ifade etmiştir. Daha sonra ise oyuncu, ambulans ile hastaneye götürülmüştür.'')

*****

Fenerbahçe, perşembeye göre durgun görünmesine karşın, Akhisar’ın da tutuk oluşundan yararlanarak, bir an önce gole ulaşmak istiyordu. Beklenen gole Van Persie’yle ulaşıldı; ama beklenmedik, ilginç bir pozisyonda da penaltı geldi. Akhisar’ın kazandığı penaltıyı Rodallega tribünlere gönderdi. 

Mehmet Topal, yol açtığı penaltıdan dolayı, sarı kart görerek ilk “gazi” olmuştu. Çünkü 20 Kasım’da Kadıköy’de oynayacak maçta sarı kart cezalısı...

İlk iki gol, perşembe günü dinlenen Van Persie ile Aatif’tan... Üçüncü gol ise kaleci Fatih’ten; oldukça ilginç bir gol... O Fatih ki, Trabzon’da ne kurtarışlar yapmıştı. Öyle bir gol yemesi, onun beceri eksikliğinden değil, bir anda boşluğa düşmesinden. Fatih, o “acayip gol”ü hiç unutmayacaktır.

Machester United karşısındaki Fenerbahçe ile bu maçtaki Fenerbahçe mi?

Perşembe günü çok hareketli, etkili; pazar günü "az hareketli" oyunu açıklamak çok kolay.

Van Persie’nin sakatlanmasıyla oyuna giren Emenike, yine savunmayı dağıtandı. Bu maçta da bir kez daha görüldü ki, Emenike, gol atmak yerine, gol pası verince daha verimli oluyor. İkinci golde, topu kaleye vurmak yerine Aatif’a vermesi bunun kanıtı. Bir başka pozisyonda ise pası yeğlemedi, böylelikle bir gol kaçmış oldu.

*****

Fenerbahçe, puana gereksinimi olanların “ekmek kapısı” sanki.

“Moral ve motivasyon”a gereksinimi olan her takım, teknik direktör, gözünü Fenerbahçe’yle oynanacak maça dikiyor. Fenerbahçe’yi yenmek, teknik direktörün yerini koruması, ömrünü biraz daha uzatması olarak görülüyor. Fenerbahçe’den koparılacak puan, hele de 3 puan olursa, “alkış” alacak. Çünkü koparılacak 3 puan, daha çok, başkalarının “hane”sine yazılacaktır.

Bizi ahkam kesmeye götüren, geçmişte örneklerini çok gördüğümüz şu satırlar:

“Medipol Başakşehir'den 5 gol yiyen kaleci Fatih'in moralsizliği, sağ bek Miguel Lopes'in cezalı duruma düşmesi, Douglao ve Sami'nin kadro dışı bırakılması takımda havayı iyice bozarken Fenerbahçe sınavı Tolunay Kafkas için de kritik hale geldi. (...) Kafkas, 7 maçta sadece 1 galibiyet alırken, 3 yenilgi ve 3 beraberlikle beklenenden çok uzak bir performans ortaya koydu. (...) Tolunay Kafkas'ın Fenerbahçe'den alınacak farklı bir yenilgi halinde ayrılabileceği öne sürülüyor.” (Milliyet)

Son söz:

Bugün Tolunay Kafkas için söylenenler, geleceğinin bu maça bağlı olması, iki hafta sonra Riekerink için de söylenecektir.

 

https://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutce@yandex.com

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..