Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe, AEL Limassol'u geçti, arayı açtı (Tribünlerden “destek”...)

Fenerbahçe, AEL Limassol'u geçti, arayı açtı (Tribünlerden “destek”...)
 

İki farklı Fenerbahçe var:

Spor Toto Süper Lig’de “ayar tutturamayan”, UEFA Avrupa Ligi’nde farklı olan...

Bu, sadece puan sıralamasına/ alınan sonuçlara göre farklı; yoksa ortaya konan futbol o kadar farklı değil. Genel kanı, bu yılki “bel büken” sakatlıklar. Bu, bir “gerekçe” olsa da, aslında bir “bahane”, büyük bir takım için “sorun” olmamalıydı.


Yukarıdaki cümleler, önceki yazımızdan bir bölüm.

Fenerbahçe, AEL Limassol karşısında Avrupa maçlarında farklı olduğunu bir kez daha gösterdi. Çoktandır takımdan uzak kalan Yobo ile Meireles, ilk onbirdeydiler. Fenerbahçe, sakatların iyileşmesiyle gerçek gücüne kavuşunca, taraftarı memnun edecektir.

Dünkü maç, Marsilya-Mönchengladbach maçı berabere bitince Fenerbahçe’nin arayı açmasını sağladı.


Fenerbahçe, kalan maçlardan 1 puan aldığı zaman, gruptan çıkacak. Ancak gidiş, Fenerbahçe’nin bu gruptan “lider” olarak çıkacağını gösteriyor.

*****

AEL Limassol, İstanbul’a gezmeye değil de, futbol oynamaya gelmiş. Golü yiyene kadarki oyunları, fırsatı tabelaya yansıtamamaları bunu gösteriyordu.

Bir anda öne geçecek durumu yaratan AEL Limassol... Öte yanda yabancı bir sahada oynuyormuş gibi “ısınma turları” yapan Fenerbahçe... Fenerbahçe’nin maça başlayışı, “Yine mi?” dedirtecek türdendi. Neyse ki, ilk ciddi akınla kazanılan korner atışı, ardından Kuyt’tan gelen gol...

Kuyt da durgunluğu üzerinden atmıştı; Sow daha bir diriydi.

Eski maçlarda aldırmaz gördüğümüz Stoch, bu kez hareketliydi.

İlk yarıyı 2-0 önde bitiren Fenerbahçe, “kontrollü” oynamaya başladı. Çünkü pazar günü Spor Toto Süper Lig’de önemli bir maç, Orduspor maçı var. 5 maçlık “kadınlara ve çocuklara” oynama cezasını tamamlayan Fenerbahçe, Saracoğlu’nda “erkek seyirciler”in karşısına çıkacak.

Aykut Kocaman, ikinci yarıda yaptığı Stoch-Caner, Cristian-Selçuk, Meireles- Recep Niyaz değişiklikleriyle Orduspor maçını düşündüğünü gösterdi.

Ama bu futbol yeterli mi?

Aykut Kocaman, Orduspor maçında futbolcularından umutlu:

"Orduspor maçında bu skorun devamını getirecek bir performans göstermek dileğindeyiz. Karşılaşmadaki ritm eksikliğini Orduspor maçında tekrarlamamayı umuyorum."

AEL Limassol nasıldı?

AEL Limassol’un gücü sınırlı; ama zaman zaman iyi oynuyorlar. Kendi sahalarında yakaladıkları kadar fırsat yakalayamadılar, ayrıca Volkan Demirel’i zor durumda bırakacak pozisyonları olmadı.

Ancak İstanbul’a futbol oynamaya, kendilerini göstermeye gelmişlerdi. 10 kişi kaldıktan sonra, daha iyi oynamaya başlamaları, güçlerinden çok, Fenerbahçe’nin istediğini almanın etkisiyle oynama düşüncesinden kaynaklanıyordu.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde farklı olduğunu gösteriyor.

Sakatların takıma dönmesi, olanların yavaş yavaş kendilerine gelmeleri, işlerin Spor Toto Süper Lig'de de yoluna gireceğinin göstergesi sayılabilir. Sanıyorum, taraftar, daha etkili/ baskılı bir Fenerbahçe bekliyor.

Ortaya konan futbolun beklenen düzeyde olmaması karşın, gelecek puanlar, taraftarı "kerhen" memnun edecektir. Takımından çok şey bekleyen taraftar,  dün hem futbolcuları hem de Aykut Kocaman'ı memnun etti.

 

http://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutc@ttmail.com

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..