Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe, Alex'le gülüyor: 5-2

Fenerbahçe, Alex'le gülüyor: 5-2
 

Maç Öncesi

“Üç Büyükler”, Süper Lig puan sıralamasında aşağıda kalınca, kendi aralarında “önde olma”ya göre, başarılı olduklarını hesap ederler. Bu da olmadı, biri zirvedeyse, ikisi, kendi aralarında “Ben senden daha başarılıyım”la avunur.

Böylesi bir avunma, taraftar içinde geçerlidir, yönetici için de...

Bu yıl, bizim “Üç Büyükler”e bir haller oldu.

Galatasaray, sorunlar yumağına ha dönüştü, ha dönüşecek!

Beşiktaş, “saha”larda değil de, yaptığı transferler için düzenlediği “imza törene”lerinin, “saha” dışının şampiyonu!

Fenerbahçe, bekleneni bir veriyor, bir vermiyor görüntüsü içinde...

Beşiktaş ile Galatasaray, 13. Hafta’yı beraberlikle kapattılar. 3000. golü kim atacak hesapları, neredeyse, üç puana ağır basan Fenerbahçe, “Üç Büyükler”in bu haftaki “en kârlısı” oldu.

*****

Maç Sırası

Maç, başladı; 34. saniyede Alex’ten gol geldi.

Maç, böylece Fenerbahçe’nin 3000. gollüyle başladı.

Bu skor, daha oyunun başında, Bucaspor’un beklemediği bir durum olsa gerek.

Bucaspor, bugüne değin oynadığı maçlarda sadece 5 gol atmış. Ama, ilginç olanı, Fenerbahçe’den daha az gol yemiş (16/13). Ancak 23. dakikada yenen gollerde eşitlik sağlandı.

Süper Lig’de, alt sıralarda bulunan takımların canını dişine takarak oynadıkları, “büyük”leri zorladıkları çok görülmüştür. Bu bakımdan alt sıralardaki takımlarla yapılan maçlar, zevkli olduğu kadar, taraftara da endişe dolu dakikalar yaşatmıştır.

Bucaspor, oldukça rahat, rahatlığın verdiği etkisiz bir futbol sergiledi. Bu durum karşısında Samet Aybaba, 32. dakikada iki oyuncu birden değiştirme gereği duydu.

Gel gör ki, bu değişiklikler, Fenerbahçe’nin kanatlardan gelişen akınlarını önlemeye yetmedi. Üçüncü golden sonra Fenerbahçe’yi durduran, Bucaspor değil, Fenerbahçe’nin kendisi oldu. Çünkü maçı, bir antrenman havasında götürmeye başladılar.

Gel gör ki, bu değişiklikler, Fenerbahçe’nin kanatlardan gelişen akınlarını önlemeye yetmedi. Üçüncü golden sonra Fenerbahçe’yi durduran, Bucaspor değil, Fenerbahçe’nin kendisi oldu. Çünkü maçı, bir antrenman havasında götürmeye başladılar. Böyle olunca da, Bucaspor, ikinci yarıda puan maçı yaptığını anımsamış ya da devre arasında “fırça” yemiş olmalı ki, Fenerbahçe kalesini zorlamaya başladı.

Bu zorlama, Fenerbahçe’nin, işi gevşetmesi, Bucaspor’un gol atmasının yolunu açtı. Santos, işi gevşetenlerin başında, zaman zaman ön plana çıktı.

Fenerbahçe, gol atmak aklına gelince, Burcaspor kalesine gitmeye başladı. Son dakikalarda goller atarken, şimdiye kadar, sadece 5 gol atan Bucaspor’dan iki gol yemiş oldu.

Maç Sonrası

Fenerbahçe’nin geçmiş yıllarda, kendisini şampiyonluktan eden puanları, küme düşen takımlara verdiğini düşünürsek, Bucaspor’dan aldığı üç puan çok önemlidir.

Maçta hiç de zorlanmayan Fenerbahçe, Bucaspor gibi bir takımı daha zor bulur. Çünkü Bucaspor, hiç mücadele etmedi. Mücadele ettiği zamanlarda da, gol fırsatları yakaladı, goller buldu.

Fenerbahçe, bu maçta dinlenmiş oldu!

Ancak, işi gevşetmek, Fenerbahçe’ye yakışmıyor.

&&&

Fenerbahçe 5 - 2 Bucaspor

STAT: FB Şükrü Saracoğlu

HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu, Selçuk Kaya, Mustafa Sönmez

FENERBAHÇE: Volkan - Gökhan Gönül, Bekir, Yobo, Andre Santos - Mehmet Topuz, Gökay, Cristian, Stoch (Dk. 72 Dia) - Alex (Dk. 76 Semih), Niang (Dk. 87 Gökhan Ünal)

BUCASPOR: Fernandes - Serkan (Dk. 33 Ali Güneş), Ediz, Koray, Mulemo - Musa Aydın, Leko, Erkan (Dk. 64 Dahmane), Sercan (Dk. 32 İbrahim Dağaşan) - Mendy, Manucho

GOLLER: Dk. 1, 13, 23 Alex, Dk. 81 Niang ve Dk. 86 Semih (Fenerbahçe) / Dk. 65 Manucho ve Dk. 87 Musa (Bucaspor)

SARI KARTLAR: Ali Güneş, Erkan, Ediz, Mulemo (Bucaspor) / Gökhan Gönül (Fenerbahçe)

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..