Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe, Ankaragücü’nü Muhatap Almayacak; çünkü..

Fenerbahçe, Ankaragücü’nü Muhatap Almayacak; çünkü..
 


Nurullah Ataç’ın bir yazısını anımsarım:

Anadolu’nun bir köşesinde adı duyulmadık bir dergide Ataç’a sataşan bir yazı yayımlanır. Yazının sahibi dergiyi Ataç’a gönderir. Ataç, o yıllarda gazetelerde edebiyat sayfaları gözde sayfalardır, gazetedeki köşesinde yanıt verir.

Bir zaman gelir, Ataç bakar ki, kime yanıt vermişse, onun adı edebiyat çevrelerinde anılır olmaya başlıyor. “Manzarayı çakan” Ataç, sıradan kişilerin, “yeni yetme”lerin sataşmalarına yanıt vermez.

Ataç’a sataşanlar, Ankaragücü’nü anımsatmıyor mu?

Ankaragücü, Gökçek’lerin eline geçtikten sonra, yönetici kimliğiyle kimi “spor adamları”, Fenerbahçe’ye şu ya da bu nedenle sataşmayı iş edindiler.

Geçen sezon, “kardeş takım” Bursaspor’un şampiyon olması için yoğun bir “saldırı”, “karalama” propagandası yürüttüler. Bütün çabalara karşın, Ankaragücü, Fenerbahçe’ye Ankara’da yenilmekten kurtulamadı.

*****

Geçen hafta Ankara’da oynanan, Ankaragücü’nün 2-1 üstünlüğüyle biten maçtan sonra, yönetici kimliği taşıyan birinin ileri geri konuşmaları, karşılıklı açıklamalarla sürdü.

Her iki kulüp adına bildiriler yayımlandı.

Ankaragücü yönetiminin Fenerbahçe’ye çatarak gündem yaratma peşinde olduğu anlaşılıyor. 11 aydır, “teknik heyet”e, futbolculara hak edilen paraların ödenmediği ileri sürülen bir yerde yöneticiler, Fenerbahçe yönetiminin ifadesiyle “seviyesiz açıklamalarıyla”, kendi sorunlarını unutturmak istiyor olmalılar.

Ankaragücü yönetimi, Fenerbahçe’ye sataşacağına, eski başkan Cemal Aydın’ın şu söylediklerine yanıt verse, daha aydınlatıcı/ açıklayıcı olmaz mı?

"Genel kurul üyelerinin anayasal hakkını kullanmasını ihanetle yorumlayan zihniyete şunu sormak gerekir. Genel kurul gündeminde bulunmayan ve genel kurul idaresinden geçmemiş olan bir önergeyi genel kuruldan geçmiş gibi göstererek, Ankaragücü ile alakası olmayan 400 kişinin kulübe üye yapılmış gibi gösterilmesini hangi sözcükle ifade edebilirler. Sayın başkan Ankaragücü masallarıyla büyüdüğünü belirtmiş ve pişmanlığını dile getirmiştir. Ankaragücü 100 yıllık bir maziye sahiptir. Ankaragücü 100 yıllık bir tarih ve halen yaşamakta olan bir gerçektir. Gerçeğin masallarda olmaması da çok doğaldır.''

*****

Fenerbahçe, Ankaragücü’nü “muhatap almamak”la, doğru bir tavır koyuyor. Çünkü Ankaragücü’ne egemen olan düşünce, “kendi camiasının içinde bulunduğu kaotik ortamı suni gündem yaratarak aşma”ya çalışmaktır.

Her Ankaralı, kendini Ankaralı sayan futbolseverler, bir yanıyla Ankaragücü'nü tutar/dı.

Ankaragücü, kimliğini arıyor!

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..