Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '11

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe, Antalya’dan 5 Puanla Dönüyor!

Fenerbahçe, Antalya’dan 5 Puanla Dönüyor!
 



Antalyaspor maçı, Fenerbahçe için çok önemli, dönüm noktasıydı. Zaten, Aykut Kocaman da, haftaya oynanacak Trabzonspor maçından önce, bu maçın önemli olduğunu vurgulamıştı.

Fenerbahçe, oynadığı futbolla, özellikle, oyundan düştüğü 60. dakikadan sonra diri bir görüntü çizdi. Önde olmanın avantajını iyi kullanarak, oyunun kontrolünü elinde tuttu, son dakikalarda bile gol peşinde koştu.

Alex’in, uzatmaların sonlarına doğru, yararlanamadığı bir fırsat vardı ki... Bu pozisyon gol olmalıydı; ancak, yorgun Alex, topu Kaleci Ömer'e teslim ett, Bu, doğrusu, Alex'e yakışmadı.

Antalyaspor’un 90. dakikada içinde, buna uzatmaları da katarsak, kaleyi bulan, sadece iki şutu vardı. Şutlardan ikisini de Kaleci Volkan Demirel, özellikle ilkini, büyük bir beceriyle kurtardı.

Fenerbahçe maçından önce, Trabzospor’un Ankaragücü’yle berabere kalması üzerine yazdığımız yazıda bir saptama yapmıştır:

“Süper Lig, yeniden başlıyor sayılır!

Bu ‘başlama’yı, Trabzonspor’un puan yitirmesinden sonra, zirveye oynayan öteki takımların alacağı sonuçlara göre daha gür sesle söyleyebiliriz.

Fenerbahçe’nin Antalya’da ne yapacağını bilemeyiz, ama Kadıköy’deki Fenerbahçe-Trabzonspor maçı, hele Fenerbahçe 3 puanla dönerse, bugünden konuşulmaya başlanacak. Çünkü bir Antalyaspor, ardından gelecek bir Trabzonspor galibiyeti, Süper Lig’de dengeleri birden değiştirebilir.”


Zirveye oynayan takımlardan Fenerbahçe, Antalyaspor’u yenince, daha gür sesle söyleyebiliriz:

“Süper Lig, yeniden başlıyor sayılır!”

Fenerbahçe’nin bu galibiyeti, haftaya oynanacak maçları, özellikle de, Fenerbahçe-Trabzonspor maçının önemini bir kat daha artırıyor.

*****

Dedik ya, Fenerbahçe, özellikle, 60. dakikadan sonra alışılmışın ötesinde bir oyun tarzı tutturdu. İlk yarıda, ortaya çıkan bir gerçek vardı:

Fenerbahçe, ikinci yarıları duruyor; kazanacağı maçları/ puanları yitiriyor. Bugün, görüldü ki, Fenerbahçe, işin ciddiyeti kavramış. Mücadele etmenin ne olduğunu kavrayan futbolcular, ilerisi için umut verdiler.

Şimdi gözler, Kadıköy’e, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’na çevriliyor.

Fenerbahçe, Trabzonspor’
un berabere kalmasından sonra, aldığı Antalyaspor galibiyetiyle, bir bakıma, 5 puan kazandı.

Fenerbahçe, Gökhan Gönül attığı güzel golle, gönül almış oldu.

Fenerbahçe, böylece, Antalya’dan 5 puanla dönüyor.

*****
Medical Park Antalyaspor: 0 Fenerbahçe: 1

STAT: Mardan

HAKEMLER: Tolga Özkalfa, Ekrem Kan, Serkan Akarca

ANTALYASPOR: Ömer - Erkan, Ali Turan, Deniz, Yenal (dk. 79 Kenan) - İbrahim (dk. 79 İlkem), Sedat, Uğur İnceman, Necati - Mehmet Yılmaz (dk. 78 Djiehoua), Tita

FENERBAHÇE: Volkan - Gökhan, Lugano, Yobo, Andre Santos - Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Alex, Niang (dk. 77 Dia), Semih (dk. 62 Özer Hurmacı)

GOLLER: Dk. 41 Gökhan Gönül

SARI KARTLAR: Erkan Sekman, İbrahim Dağaşan / Lugano, Özer

KIRMIZI KART: Erkan Sekman (Maç bittikten sonra)

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..