Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '16

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe, Başakşehir’e giden 3 puanı ileride arar mı?

İkisi de perşembeden kalma; ama farklı...

O günden kalan farklılık, alınan sonuçla ilgili... Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’ne katılma yolunda kendi evinde yol aldı; Başakşehir ise hüsranda...

Perşembeden kalan Fenerbahçe, Grasshoppers’i 3-0 yenmenin verdiği moralle Başakşehir ise Shakhtar Donetsk’e 2-1 yenilmenin moralsizliğiyle mi başlayacaktı?

Başlayış önemlidir derler ya...

İyi de, başlayış, birkaç saat içinde bitişle sonuçlanacaksa... Yoksa “maraton”a büyük bir hızla başlamışsın, rakiplerin bir bir dökülmüş!.. “Maraton” bu, uzun soluklu bir yarış... O bakımdan başta uçup gidene alkış doğru olsa da, durgun olana, bocalayana ağır eleştiri doğru olmaz!.

Süper Lig, 34 haftalık bir maraton...

İlk maçlarda alınan/ yitirilen, en fazla 3 puandır. Dışarıda oynamanın getirisi 3 puansa, bunun moral açısından değeri daha fazlasıdır.

*****

Perşembeden eli boş kalan Başakşehir, o günü unutturmak istercesine istekli...

Hani, futbol seyircisinin diline doladığı “dakka bir gol bir” var ya...  İşte Başakşehir maça öyle başladı. Fenerbahçelilerin gevşekliğiyle, daha rakip alana çıkmadan kaptırılan toplarla art arda gelen tehlikeli ataklar...

Ve 3. dakikada Mossoro’dan gelen gol.

Sonrasında, şaşkınlığı atlatan Fenerbahçe'nin toparlanması... Ama gol/ler gelmeyince, umutlar ikinci yarıya sarkıyor. Gözler, kalanlardan çok, girenlerde...Skor değişmeyince, girenin de çıkanın da nasıl olumlu bir etkisi olduğu üzerinde durmak, eleştiriden öteye gitmiyor.

O tek gölü Fenerbahçe atsaydı...

Yakaladığı ve harcadığı fırsatlar da göz önünde tutulunca, Fenerbahçe’nin iyi yolda olduğu söylenecekti. Ama şimdi, yenilgi geldiği için, eleştirilerle, kimi oyuncuların yetersizliği öne çıkarılacaktır.

Fenerbahçe'de değişen, Pereira'nın gitmesiyle Advocaat'ın gelmesi.

Futbolcular aynı, asıl onların değişmesi gerekiyor.

Son söz:

Bir maçtaki oyunun/ skorun iyi ya da kötü olmasını kesin ölçüt olarak ele almak, geleceğe ilişkin yanılgıları bugünden getirir.

 

https://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutce@yandex.com

 

 

 

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..