Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe- Beşiktaş Maçı Üzerine

Fenerbahçe- Beşiktaş Maçı Üzerine
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


 

Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe- Beşiktaş derbisinde sürpriz olmadı ve favori Fenerbahçe maçı farklı kazanmasını bildi.

Samet Aybaba’nın sol kanattaki tercihleri maç öncesinde dikkat çeken konuydu. Samet Aybaba, sol bekte Escude’ye, sol açıkta da Uğur Boral’a görev vermişti. Fakat bu tercih hiçbir işe yaramadı. Fenerbahçe’nin sağ beki Gökhan Gönül maçta resmen yıldızlaştı ve iki gol attı.

Maç aslında ortada başladı. Fakat Sow’un mükemmel golü Fenerbahçe’yi rahatlattı. Bu golden sonra topa daha çok sahip olan taraf Beşiktaş’tı. Fakat siyah- beyazlılar üçüncü bölgede çoğalamadılar. Topu rakip ceza sahası önüne kadar getiren Beşiktaşlı futbolcular bundan sonrasını getiremediler.

Elbette bunda Aykut Kocaman’ın Fernandes’e karşı almış olduğu önlemin büyük payı vardı. Bir de Beşiktaşlı bazı futbolcuların kapasite sorunu etkili oldu.

Uğur Boral geriye gereken desteği vermedi. Beşiktaş sol kanadı yolgeçen hanı oldu. İlk iki gol de bu kanattan geldi.

Samet Aybaba, buna önlem olarak ikinci yarıya Escude’nin yerine Holosko’yu alarak başladı. Böylece Uğur Boral yeniden sol beke geçti. Daha sonra Uğur da oyundan alındı ve yerine Ersan girdi.

Beşiktaş’ta olumlu anlamda dikkat çeken Almeida’nın her hava topunu yere indirebilmesiydi. Fakat Beşiktaşlı futbolcular bunlardan yararlanamadılar.

Veli’nin kanımca ağır bir karar olan ikinci sarı kart sonucu kırmızı kart görmesiyle aslında maç da bitti. Nitekim bunun serbest atışı sonucu üçüncü Fenerbahçe golü geldi.

Beşiktaş küçülmede biraz abartılı davrandı. Kulübede oyuna katkı sağlayıp skoru değiştirebilecek futbolcu yok. Para verilip alınanlar da istenileni veremiyorlar.

Çok açık söyleyeyim, bazı futbolcular Beşiktaş futbolcusu değil. Yani kapasite bakımından normal bir dönemde bu takımda oynayamazlar.

Böyle bir ortamda insan ister istemez şunu düşünüyor. Quaresma, oynamadan parasını alıyor. Öyleyse bırakın oynasın. Madem parasını ödüyorsunuz oynatın. Üç maçta dokuz puan kaybeden Beşiktaş’ın Quaresma’ya hem para ödeyip hem de oynatmama lüksü yok.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..