Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '14

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe, bıraktığı yerden, bildiğiniz gibi...

Süper Lig’in ilk haftası geride kaldı; ilk maçlarda sürpriz yok.

Fenerbahçe, bildiğiniz gibi... Geçen sezondan bir farkı, Diego’nun sahada olmasıydı. Sakatların ve cezalı Volkan Demirel’in yokluğu bir yana, oyuna ve futbolculara bakıldığında geçen sezondan kalma bir maç izlendiği söylenebilir.

 

Diego, sonradan oyuna girse, sahada az kalsa da, topa egemen oluşu, ileriye dönük oyun tarzıyla çok yararlı olacağını gösterdi. 

 

Fenerbahçe’nin gol atma alışkanlığı yanında, “yemeden atmam” alışkanlığı da sürecek gibi.  

 

İlk maçlar, aslında zordur, öyle bilinir. Bu bakımdan ilk maçların sürprizlere açık olması şaşırtmamalı. Şaşırtanlar da genellikle, Süper Lig’e yeni gelenler, önceki sezon Süper Lig’de alt sıralarda yer alanlar... Kuşkusuz bu sürpriz sonuçlar,  “Büyükler” karşısında alınan üç puanlardır.

 

İlk haftada böyle sürprizler görmedik.

 

*****

 

Fenerbahçe'de değişmeyen ne?

 

Ersun Yanal gitti, yerini yardımcısı İsmail Kartal aldı; oyun anlayışı aynı. Diego’nun gelişiyle oyun anlayışında değişiklik olacağını düşünenler var, ama... Gelecek haftalar neye gebe olur, bilinmez!

 

Ayrıca, başlarda gol attıktan sonra rahatlamak, gol yedikten sonra, oyunu bırakmamak...

 

Fenerbahçe’nin karşısında, hatalar bir yana, kazanmak, kendisi için oynayan bir takım varsa, maç daha bir izleniyor oluyor. 

 

Gol atmak, yemek; daha fazlasını atmak için mücadele etmek...

 

Karabükspor, Saint-Etienne karşısında gördük, iki maçta da diriydi. Gel gör ki, penaltı atışlarından yararlanamama, Avrupa’ya veda etmesinin nedeni oldu.

 

Karabükspor, Fenerbahçe karşısında öyle teslim olmuş bir havada oynamadı. Ama Fenerbahçe’nin o bildik, etkili oyunu karşısında puansız kaldı. Gollerde hataların olması, ne hata yapanları o kadar eleştirmeyi gerektirmez, ne de sonucun hak edilmiş olmasını etkilemez. 

 

Hatalar içinde iki taraf için de “en acısı” vardı:

 

Karabükspor’a beraberliği getiren, Kadlec’in kendi kalesine kafayla attığı gol...

 

Webo'nun kafa vuruşunda, kaleci Aykut Özer’in önce tuttuğu, sonra yere düşerken elinden kaçırdığı topun kaleye girmesiyle Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren gol...

 

*****

 

İlk hafta, öyle sürprizler olmadan geride kaldı; ancak bir “gol kısırlığı” vardı denebilir. Fenerbahçe - Karabükspor maçı 3-2‘lik skoruyla ilk haftanın en gollü maçı oldu. Öteki 8 maçta ise atılan toplam gol 16...

 

Hangi gol güzeldi?

 

Emenike’ninki desek yerinde olur.

 

Şükrü Saracoğlu’nun kale arkaları taraftara yasak bölgeydi. Her maçta, neredeyse dolu olan öteki yerler, bu kadar boş mu olacaktı?

 

Bunu taraftara “cennet vaat eden” Passolig’e bağlasak mı bağlamasak mı?

 

Sona doğru...

 

Egemen, Alves yoksa, onların yerine kimlerin oynayacağı aşağı yukarı belli.

 

Gollerin Emenike, Sow ve Webo’dan gelmesi de, Fenerbahçe’nin bıraktığı yerden devam ettiğini gösteriyor. Geriye kalanlar da, bıraktıkları yerden...

 

Son söz:

 

Hak yemenin, "kasaplık"ların, saha içinde ve dışında "doğrama"ların olmayacağı bir Süper Lig umudu ve dileğiyle...

 

 

http://www.facebook.com/turgutcelik

 

 

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..