Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '08

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe "Büyük maçların takımı"

Fenerbahçe "Büyük maçların takımı"
 

Turkcell Super Lig'in sonuna yaklaştıkça heyecan da katlanarak artıyor. 1981-1982 sezonundan bu yana ligleri takip eden birisi olarak bu sezon ki dört takımlı rekabeti hiç yaşamadım. Özellikle Sivasspor'un başarısına dikkat çekmek istiyorum, 1959 dan bu yana Trabzon kenti dışında şampiyonluğa oynayan başka bir camia göremedik. Bir Fenerbahçe'li olarak Sivasspor'u tebrik ediyor ve başarılarının kalıcı olmasını diliyorum.

Gelelim yazımın başlığı ile alakalı konuya; Fenerbahçe özellikle son iki yılda kendisine hedef olarak gösterilen bütün maçları kazanmayı veya lehine sonuçlandırmayı başarmış bir takım. Özellikle Anadolu takımları ile oynanan maçlarda(sivas hariç) bir konsantrasyon problemi yaşandığı da bir gerçektir. Bu problem yaşanmasaydı şu anda ligde en az 7-8 puan önde olacaktık.

Hafta sonu oynanacak derby maçında kuşkusuz favorim Fenerbahçe'dir. Elbette ki tuttuğum takımın kazanmasını istemek doğaldır ama birde realitelere bakmak lazım: Futbolun beyni olan orta sahaları kıyasladığımız zaman maçın favorisinin neden Fenerbahçe olduğu ortaya çıkıyor. Bir tarafta Aureli, Selçuk, Deniz, Maldonado, Kemal gibi orta sahada oyunu her iki yönlü oynayabilen oyuncular varken diğer tarafta ise sakatlık durumu netlik kazanmayan sadece Cisse var, ne Toraman ne de baki bu yerin adamı değil, çünkü kesicilik yönleri güçlü topu kullanma becerileri düşük bu oyuncuların.

Forvetlere baktığımızda Nobre ve Holosko'nun iyi oyuncular olmakla birlikte özellikle Holosko'nun özelliklerini kullanabilmesi için boş alanlara ihtiyacı var, Nobre ise bu maçlarda etkili olabilir.Fenerbahçe'de ise Kezman adeta Beşiktaş maçlarının adamı olmuş durumda yaptığı boş koşular Beşiktaş defansının dengesini bozacaktır. Semih ise sonradan da girse çok etkili bir silah.

Defans yapılarına bakıldığında ise Fenerbahçe'nin bariz bir üstünlüğü var, sadece defans oyuncularına bakarsak yanlış analiz yaparız, defans takım olarak yapılır prensibine dayanarak Fenerbahçe'nin defans blokunun Kezman'dan başladığını söyleyebiliriz. Ayrıca Lugano-Edu ikilisi yer tutma ve hamle zamanlaması olarak Gordon-G.Zan (Toraman) ikilisinden oldukca iyiler.

Son olarak hafta sonu hak edenin kazanacağı ve hakem hatalarının konuşulmadığı bir maç olmasını dilerim. Fenerbahçe kazanırsa Beşiktaş yarışın dışında kalır tersi olursa yarış dört takım arasında devam eder.
 
Toplam blog
: 14
: 395
Kayıt tarihi
: 25.03.08
 
 

Kendimi bildim bileli futbol oynamayı ve izlemeyi çok seviyorum. Fenerbahçe taraftarıyım, hep des..