Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '16

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe' de başkanlık yarışı

Sayın Ali Koç' un 2018' de başkanlığa aday olacağım açıklaması ile spor medyası hareketlendi. Bu açılama en az 1-1.5 senelik malzeme demek. 

Şimdi Ali Koç üzerinden Aziz Yıldırım' a, nasıl yükleniriz, aralarını nasıl bozarız, camiadaki olası bir kaostan nasıl besleniriz sezonu açıldı!

Spor medyamızı anlıyorum. İyi malzeme bulmak, haber yapmak, yorumculuk bu işin doğasında var. Ancak ya etik? Olmayan şeyleri olmuş gibi yazmak? Söylenmemiş sözleri söylenmiş gibi ortaya sürmek? Laf taşımak? Farklı mekanlarda farklı kişiler ile dedikodu yapmak? Bunlar ne olacak? 

Şimdiden yazıyorum. Kimse bu ikili arasına nifak tohumları ekmeye çalışmasın. Ali Koç ve Aziz Yıldırım, iyi birer Fenerbahçe' li ve dostturlar. Olası bir kayıkçı kavgasının Fenerbahçe' ye maliyetini de gayet iyi bilecek insanlardır. Kimsenin beklediği büyük kavgalar, büyük kapışmalar, çekişmeler olmayacaktır. 

Buradan medyaya malzeme çıkmaz. Kıymetli medyamız da bunu bir süre sonra anlayacaktır. 

Demokrasilerde, demokratik yönetilen kurumlarda seçmenler yani seçme özgürlüğü olanlar, doğru bildikleri, en çok güvendikleri, kendi menfaatlerini en iyi temsil eden adayı desteklerler. 2018' de Aziz Yıldırım, Ali Koç' a karşı aday olsa da olmasa da, ki ben aday olacağını hiç düşünmüyorum, kulüp kongre üyeleri demokratik olarak tercihlerini yaparlar. İki aday dostane şekilde yarışır ve kazanan da her zaman ve her koşulda Fenerbahçe olur. 

Şimdi Fenerbahçe' nin tüm Türkiye' ye bir demokrasi ve medeniyet örneği sergileyebileceği bir süreç başlıyor. 

Bu süreçten, kötü niyetlilere malzeme çıkmaz. Bu iki değerli Fenerbahçe' linin aralarını bozmaları mümkün olmayacaktır. 

Not: Sağduyulu Fenerbahçe' liler, haftalardır yönetim hatalarına karşı yönetimi yeterince uyarmış, yönetimin dikkatini yeterince çekmişlerdir. Yönetim ilk defa ciddi bir mesaj almıştır. Şimdi taraftarlar tribünler üzerinden yönetime mesaj vermeyi bırakıp, o tribünleri doldurmaya ve takımlarını desteklemeye çalışmalıdır. Bu sadece Fenerbahçe için değil, tüm takımlar için en önemli meseledir. Tribünler dolmadan, futbolun anlamı kalmamaktadır. Bu sebeple sayın Ali Koç' un çağrısını tekrarlıyorum. 

bertan.kaya@yahoo.com

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..