Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe' de hoca kadro uyuşmazlığı

Fenerbahçe' nin kadrosu ve oyuncu yapısı ile hocası uyuşmadı. Uyuşmaması da normal. Bu kadro hocanın kurduğu bir kadro değil. Bu kadro, son transferler dahil Aykut Kocaman' ın kendi futbol felsefesi için oluşturduğu kadro. Ersun Yanal, cephede Osmanlı ordusunu yöneten Alman general Liman Von Sanders gibi. Ordu-komutan uyuşmazlığı var. Farklı dillerde konuşuyorlar. Sonuç elbette hüsran.

 

Temmuz ayı öncesini hatırlayalım. Yanal' ın Fenerbahçe ile anlaşması 1 ay sürdü. Daha doğrusu Fenerbahçe' nin Yanal' ı tercih etmesi! Neden? Yanal, üçüncü, dördüncü alternatif olduğu için. Peki bu durumu neden kabul etti? Çünkü Fenerbahçe' de teknik direktörlük yapmak Türkiye' de bir mesleki zirvedir. Bu zirveyi görmek istedi. Bu kadar basit. Kendi ekibi ile çalışamamaktan, kendi istediği futbolcuları transfer edememeye, kendi istediği futbolcuları oynatamamaktan, istediği taktik sistemi oturtamamaya kadar biçare bir hocanın, sahada sonuç alması mümkün değil. 

 

Fenerbahçe, hiç bir futbol sistemi ve felsefesi olmayan bir takım haline gelmiş. Sahada pozitif tek bir sinyal yok. Arsenal' e yenilmek, 3-0 yenilmek, 5-0 yenilmek sorun değil ama sahada geleceğe dönük tek bir umut kırıntısı yok.

 

Bu sonuçlar ne kadroyu, ne de hocayı üzer. Bu sonuçlar sadece taraftarı kahreder. Fenerbahçe futbolcuları, umursamazlıkları ile kendilerine sahip çıkan Aykut Kocaman' ı bile çıldırtmış bir topluluktur. Yanal için kıllarını kıpırdatmamaları normaldir. 

 

Burada yönetime büyük görev düşüyor. Artık ilk defa faturayı hocalara kesmeyi bırakıp, futbolculara dönük tedbirler almalılar. İlk iş Cristian, Meireles, Kadlec, Yobo, Webo ve Krasic' i yollamak ve yerlerine bir stoper, bir hücuma dönük orta saha, bir sağ açık, bir sol açık ve bir sağ bek almak gerekir. Kısaca kadroyu yenilemek lazım. Bu kadro maalesef, artık hükmünü yitirmiştir.

 

Sorunun hocadan çok, sahada varlık gösteremeyen futbolcularda olduğunu görmek lazım. Sorunun yanlış hoca seçen, sürekli futbolcuları kollayan ve yanlış transfer politikaları izleyen yöneticilerde olduğunu görmek lazım. Bence Fenerbahçe' ye gereken radikal bir değişikliktir. Ersun Yanal' ı suçlamak anlamsızdır. Yanal sadece kendisine sunulan fırsatı değerlendirmiştir. Radikal değişiklik, Fenerbahçe' nin içine düştüğü buhrandan çıkması için şarttır. Yanal' ı veya futbol açısından hataları konuşmak yerine bunu konuşmanın vakti gelmiştir. 

 

Fenerbahçe 2007' den beri gerilemektedir. Sorumlusu bellidir. Sorumlusu gereğini yapmalı ve ne kendisi acı çekmeli, ne de Fenerbahçelilere çektirmelidir. 

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..