Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '07

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe' deki saygı eksikliği

Fenerbahçe' deki saygı eksikliği
 

Fenerbahçe’ de bir türlü göze hoş gelen oyunu ortaya koyamıyor. Zico’ nun Gaziantep karşısına çıkardığı kadronun istekli oyunu taraftarı memnun etti ama sadece o kadar. Kadro düzeninde değişiklik de yapsanız, hep aynı kadroda ısrar da etseniz tek bir gerçek olmalı Fenerbahçe’de:”kazanmak”. Kazanmak için de rakibe göre taktik ve teknik koordinasyonu sağlamak, üst düzeyde mücadele etmek gerekir.

Maalesef Zico’lu Fenerbahçe’de bunları göremiyoruz.Geçen yıl derbi kaybetmeyen bir takımın küme düşen Antalya, Sakarya mağlubiyeti, küme düşmemeye oynayan Çaykur ve Rize’de puan kayıpları takımda bazı eksiklerin olduğunun işareti idi.100.yılda şampiyon olma uğruna bunlar gündeme alınmadı.Bu yıl süperlige yeni çıkan İstanbul Belediye ve G.B Oftaş’a 5 puan kaybı, rakibe mahkum oynama aynı şeyi gündeme getiriyor:Saygısızlık.

Rakibe saygısızlık, taraftara saygısızlık, camiya saygısızlık....G.B Oftaş oyuncularının yaş ortalaması 22.Lige yeni çıkmışlar ve saldırıyorlar haliyle.Fenerbahçe’yi önemsiyorlar tabiki.Belki yarısı da Fenerbahçe’li.Tamamı Fenerbahçe’de oynamak ister.Ama Fenerbahçe’de aynı ciddiyet ve rakibi önemseme yok.Bir rahatlık, XXL, relax oyun anlayışı ile bu takım Nisan ayı gelmeden lige havlu atacaktır.

Galatasaray’daki gibi takımda liderlik yapan bir Bülent Korkmaz, Hasan Şaş, Hakan Şükür hatta Hakan Ünsal tipi birkaç yerli ve yabancı oyuncu malesef Fenerbahçe‘de yok.Takımı toparlayan, rakibi ısıran oyuncusu yok neredeyse Fenerbahçe'nin.Roberto Carlos’un da mevcut anlayışta çabaları yetersiz kalıyor.Bu da Zico’nun oyun anlayışını, takımı hazırlama kapasitesini ortaya koyuyor.

İstikrar adına hoca değiştirilmez diye bir şey olsaydı Real Madrid’i şampiyon yapan Capello değiştirilmezdi.Ya onlarda bir eksiklik var ya da bizde.10 kişilik Beşiktaş’a 4-3 mağlup olan takımı tüm stad ayakta alkışlamıştı.Mücadele, oyun ve takıma saygı bunu gerektiriyordu çünkü.Skor herşey demek değildi....

Bu gidiş Fenerbahçe için pek hayırlı bir gidiş değildir.Ta ki rakibe, taraftara, camiaya ve herkese saygı duyan bir takım seyretmeye başlayana kadar.İlgililere duyurulur...

Fotoğraf:fenerbahce.org dan alınmıştır.

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..