Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe, Gaziantep’ten Neşeli Dönüyor!

Fenerbahçe, Gaziantep’ten Neşeli Dönüyor!
 




İlk haftaların maçları zordur.

“Sürpriz” sonuçlar, kimseyi şaşırtmamalı. Ayrıca takımlar hakkında kesin yargıya götürmemeli. Sonraki haftalarda alınacak sonuçlar, takımların gücü hakkında bize ipuçları verebilir.

Süper Lig’in birkaç haftasında alınan sonuçlara “normal” diye bakmak gerekiyor. Gel gör ki, taraftarlar, kimi takımları “rakip” gören yazarlar ya da kendi takımın başarısızlığını kendi başarısızlığı gibi gören “spor uleması”, çok sabırsızdır. Onlar, takımları duman attırsın!

Fenerbahçe’nin Orduspor galibiyeti, içinde bulunduğu “durum” nedeniyle önemliydi. Orduspor’un puan almak için oynadığı için yenildiğini söyleyebiliriz. Bir puana yatsa, “Çanakkale geçilmez”i oynasaydı, bilelim ki, sonuç farklı olurdu.

Fenerbahçe, Gaziantepspor karşısında, bir önceki maça göre, daha etkiliydi. Sakatlıklar belini bükmesine karşın, sahada yer alan futbolcular, görevlerini yaptılar. Bu futbolcularından kimi, sonraki haftalarda belki de ilk 11’de sürekli yer bulamayacaklar. Ama bulduklarında bugün olduğu gibi görevlilerini, biraz daha hırslı olacakları için, daha etkili yapacaklardır.

*****

İlk iki maç, Fenerbahçe’nin bıraktığı yerden devam edeceğini gösteriyor. Sakatların takıma takılması, her geçen günün futbolcuları maçların havasında daha da sokacak olması, Fenerbahçe’yi ilk sıralarda tutacaktır.

Fenerbahçe, bir kez daha anlaşıldı ki, yenmek için açık oynayan takımlar karşısında sonuca gidiyor. Süper Lig’de ilk maçların oynanıyor olması, takımları açık oynamaya itiyor. O bakımdan Fenerbahçe, rakipleri kapanana kadar, toplayacağı puanları toplaması gerekiyor. Ayrıca, mağdur edilmiş bir Fenerbahçe, bu gidişle maçlara daha da asılacaktır.

*****

Gaziantepspor maçları, Fenerbahçe için, hep zorlu geçmiştir. Gaziantepspor, öteki Anadolu takımları gibi Fenerbahçe karşı iyi oynuyor, iyi direniyor.

Gaziantep’te yine Alex rüzgarı vardı diyebiliriz. İlk iki golün sahibi Alex’in penaltı kaçıracağı kimin aklına gelirdi?

Gelmezdi.

Fenerbahçe, kaldığı yerden yola devam ediyor.

Fenerbahçe, artık şunu anlamalı:

Hakem, penaltı vermiyorsa, golünü saymayacaksa, fazlasını atacaksın.

*****

Gaziantepspor: 1 Fenerbahçe: 3

Stat: Kamil Ocak

Hakemler: Bülent Yıldırım, Cem Satman, Muhittin Gürses

Gaziantepspor: Karcemarkas - Serdar, Danny, Emre, Ivan de Souza - Gilles Binya, Orhan (Dk. 73 Alper), Olcan (Dk. 51 İsmael Sosa), Popov -  Wagner (Dk. 51 Bekir Ozan Has), Cenk

Fenerbahçe: Volkan - Bekir, Yobo, Bilica, Ziegler - Mehmet Topuz (Dk. 34 Uğur Boral, Dk. 81 Sezer Öztürk), Selçuk, Cristian, Caner - Alex, Semih (Dk. 58 Bienvenu)

Goller  Dk. 28 Olcan Adın / Dk. 35 ve 54 Alex, Dk. 80 Bienvenu
 
Sarı Kartlar
: Dk. 69 Dany Nounkeu, Dk. 75 Serdar Kurtuluş (Gaziantepspor), Dk. 25 Alex, Dk. 32 Semih, Dk. 52 Uğur Boral, Dk. 82 Sezer Öztürk (Fenerbahçe)

 

TURGUT ÇELİK/ Mersin

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..