Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '15

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe, geçen hafta atamadıklarını Gaziantep'te attı

Fenerbahçe, geçen hafta atamadıklarını Gaziantep'te attı
 

“Zor”un, birden bire “kolay”a dönmesi...

İsmail Kartal’ın, maçtan önce, “İyi hazırlandık”, “İyi oynuyoruz” demesi, boşuna değilmiş. İlk bakışta, umut dağıtmak, kendine ne kadar güvendiğini göstermek için söylenen “kalıplaşmış” söylem gibi görülecek bu iki cümlenin iş olsun diye söylenmediği ortada...

Maçın genel havası, alınan 5-0‘lık skor, bu satırları kim söylerse söylesin, itiraz kabul etmez. Ancak, ilk yarıda Fenerbahçe’nin iki pozisyonundan birinin gol olduğunu, bununla da yüzde elliyi tutturduğunu unutmamak gerekir. Bir başka unutulmaması gereken de, Gaziantepspor’un yüzde elliyi tuttursaydı, ilk yarıyı 3-1 önde bitirecek olmasıydı.

İlk yarıda kaçanlar, kurtarılanlar, geçen haftaki Fenerbahçe-Trabzonspor maçını anımsattı. O maçın genelinde kaçırdıkça kaçıran Fenerbahçe, kurtardıkça kurtaran Trabzonspor’du. Gazianatep’te ise, ilk yarı bakımından, Fenerbahçe’nin rolünü Gaziantepspor üstlenmişti.

*****

İkinci yarıda bambaşka bir Fenerbahçe izledik.

İkinci yarı, Diego-Selçuk Şahin değişikliğiyle başladı.

Adı duyulduğunda burun kıvrılan Selçuk Şahin’in Fenerbahçe’de niye bu kadar uzun süredir kaldığının yanıtı da, son haftalarda daha bir anlaşılıyor.

İkinci yarıda Gaziantepspor’un sağ kanadı yolgeçen hanına döndü.

Emenike, rakip defansın dengesi bozma, rakibi yorma bakımından bulunmaz biri. Aslında, gol atmaktan çok, pozisyon hazırlamayı kafasında olgunlaştırsa, ona öyle bir görev verilse, daha yararlı olacağa benziyor. Adının “golcü futbolcu”yla anılması, ille de gol atmasını gerektirmiyor. Emenike, nasıl olsa, sıkışık bir durumda gol atar, olur biter.

*****

Gaziantepspor, ilk yarıda yakaladığı fırsatları, bir başka maçta, bu kadar rahat bulabilir mi?

Fenerbahçe, verdiği bu fırsatları, bir başka maçta verirse, bunun altından kolay kalkabilir mi?

Lider, bu hafta değişir mi?

Böyle soruları yanıtlamak, yüzde elli tutturma olasılığı taşısa da, “niyet”e bağlıdır. Ancak şu var; bu Lig, daha çok dalgalanmalara yol açar.

"Son söz" yerine:

Özgecan Aslan’a Saygı

Maç yazısını İstanbul’da yazmak, Mersin’de olmak varken olamamak, farklı bir duygu...

Tarsus’tan gelen acı veren bir haber... Bir baba oğulla, onların “suç ortağı” bir başka yaratığın, üniversite öğrencisi bir genç kızı, Özgecan Aslan’ı doğramaları, yakmaları... İnsanın içi yanıyor. O yaratıklarla konuşsan, dinden imamdan, ahlaktan söz ederler, yetmez, “ahlak bekçiliği” yaparlar!

Evine, Mersin’e gitmek gitmek için Tarsus’tan dolmuşa binen Özgecan’ı katleden dolmuş şoförü ve avanesine ne söylense yeridir.

Futbol dünyasının da, bu katledilmeyi kınaması önemli bir tavır. Mersin İdmanyurdu, Rize’de sahaya, üzerinde Özgecan’ın fotoğrafının bulunduğu tişörtlerle ısınmaya çıkacak, olayı kınayacak, Özgecan’ı saygıyla anacak.

Özgecan'a Allah'tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı, sabır dilerim.

 

http://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutce@yandex.com

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..