Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe, Göztepe maçında işi sıkı tuttu! (Kupa’da kalma keyfi!)

Fenerbahçe, Göztepe maçında işi sıkı tuttu! (Kupa’da kalma keyfi!)
 

İşin önemini kavrayanlar, önlemini de ona göre alırlar.

Önlem almanın öteki adı, işi ciddiye almaktır. İş ciddiye alınmadığı zaman, hiç beklenmedik bir durumla karşılaşma olasılığı doğabilir. Bunun adı da "sürpriz"dir

Ziraat Türkiye Kupası’nda en önemli sürpriz, Galatasaray’ın kendi evinde 1461 Trabzon’a elenmesi oldu. Bu da, bir uyarı olmalıydı ki, Fenerbahçe’yi işi sıkı tutmaya götürdü. Yoksa “önemsememe”, “ciddiye almama”, bir engele takılmayı gerektirebilirdi.

Aykut Kocaman’ın ilk onbiri, sahada gezinmek yerine, yenmek için oynadıklarını gösterdiler. 4-0 gibi farklı bir skorla gruplara kaldılar.

Fenerbahçe, “3 Büyükler” dediğimiz takımlardan "tek büyük” olarak yola devam edecek. Beşiktaş’ın da sürprizle karşılaştığını söylemek zor/du. Çünkü Beşiktaş’ı “saf dışı” bırakan Antalyaspor, öyle yabana atılacak bir takım değil.

Antalyaspor'un Spor Toto Süper Lig'deki yeri belli.

*****

Aykut Kocaman, savunmada Hasan Ali Kaldırım’dan vazgeçemedi. Özgür Çek, bekleneni görev aldığında verememişti. Bu gidişle Hasan Ali Kaldırım, daha çok yorulacaktır.

Ya Gökhan Gönül?

Gökhan Gönül, zaman zaman dinlenecek, onun yerine Orhan Şam oynadığı zaman, Aykut Kocaman o kadar tedirgin olmayacaktır.

Dedik ya işi ciddiye alacaksın.

Fenerbahçe, işi ciddiye aldı. Bu durumda Göztepe’nin yapacağı pek bir şey yoktu. Onlar da kendi güçleri ölçüsünde mücadele ettiler. Göztepe, maç içinde ilk önemli fırsatı 72. dakikada yakaladı. Bu da Göztepe’nin, işi ciddiye alan Fenerbahçe karşısında ne yaptığının özetidir.

Sezer, ilk iki golü atan futbolcu olarak göze girdi.

Maçın, Krasiç için ısınma maçı olduğunu söyleyebiliriz. Krasiç, artık ayakta durabiliyor, etkili oluyordu. Attığı gol de, ona moral vermiş olmalı.

Recep Niyaz ile Salih Uçan da ilerisi için umut veren futbolculardı. B.Mönchengladbach maçında oyunda kaldığı sürede, akınlarda onsekiz içinde yer tutması, onun gol atacak bir görüntü çizdiğini göstermişti.

Maçının sonlarına doğru oyuna giren Recep Niyaz, attı golle başta Aykut Kocaman’ı çok mutlu etti.

Aykut Kocaman’ı hiç bu kadar mutlu gören var mı?

Selçuk, sürekli oynasın oynamasın, ileride, dirençli olmayı gerektirecek maçlarda görev alacaktır.

Stoch, sorun yaratmasına karşın, ikinci yarıda oynama fırsatı buldu. Bu da Aykut Kocaman’ın maçların önemine, maçın gidişine göre davrandığını  gösteriyordu. Stoch dahil, onun gibi düşünen, oynamadığı zaman küsen futbolcular, sorun varsa, sorunu önce kendilerinde aramamalılar.

*****

Kolay maç yoktur; duruma göre, kolay kazanılan maç vardır. Kolay kazanmanın yolu da mücadeleden, yakalanan fırsatları değerlendirmekten geçer.

Zor maç var mıdır?

Pazar günü TT Arena’da oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe maçı var.

Son Kupa maçında yer alan futbolculardan kaçı acaba “derbi”de yer alır?

Fatih Terim’in bu konuda işi kolay, ama Aykut Kocaman’ınki öyle değil. Çünkü Galatasaray’ın o maçtaki futbolcuları bekleneni veremedi. Ama Fenerbahçe’de kendini toparlayan futbolcuların sayısı artıyor.

İşte Aykut Kocaman’ı sevindiren, aynı zamanda zor durumda bırakacak “seçme” zorluğu!

Ziraat Türkiye Kupası’nda “3 Büyükler”den ikisi yok.

 

http://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutc@ttmail.com



 

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..