Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe, iyi başladı; gollerden dörtköşe: 4-0

Fenerbahçe, iyi başladı; gollerden dörtköşe: 4-0
 



Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı
’nda “sessiz gece”...

“Sessiz gece”nin süsü olan goller.

Tribünleri inleten taraftar yok. Saracoğlu, iki maç taraftara kapalı. Gerçek futbolseverler, statta gol izlemekten, gollerle coşmaktan yoksun.

Ekran başında, gol/lerle coşmakla, statta coşmak aynı mı?

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig
'nin ilk haftasına gollerle başlıyor. Puan/lar için İstanbul’a gelen Medical Park Antalyaspor, art arda gelen gollerle şaşırmış, hüsrana uğramış olmalı.

*****

Fenerbahçe
, yarınki gazete manşetlerinde “övgü”, “alkış” alacak. Ne de olsa, sonuca bakarak, yorum yapmayı seven bir toplumuz. Bu, futbol kamuoyunun bir hastalığı olsa gerek.

“Övgü”
de de, “yergi”de de bir ölçümüz yok. “Vur” dendi mi, “öldürme”yi anlayan kafaların çok olduğu bir toplumun bireyleriyiz. Oysa futbolda yenmek de yenilmek kadar doğal. Doğal olmayan, sonuca bakarak saldırıya geçenlerin, övgüde sınır tanımayanların anormalliğidir.

*****

Fenerbahçe, maça çok etkli/ hırslı başladı. “Antalyaspor’un gücü nedir?” sorunun yanıtı bir yana, gerçek olan, Fenerbahçe’nin Lig’e iyi bir başlangıç yapmasıdır.

Bugün olmazsa yarın Fenerbahçe’den kopacak denen Semih, golleriyle birden ortaya çıkıyor, hakkında söylenenlerle ilgili olarak, “Beni unutmayın!”, “Ben daha ölmedim!” demeye getiriyor.

Fenerbahçe, ilk yarıda tam dört gol attı. Kaçırdıkları da göz önünde tutulursa, fark açılabilirdi...

*****

Fenerbahçe’nin yeni transferleri Dia ile Niang, maçı tribünden izlediler. Bu iki oyuncunun takıma katılması, sakatların iyileşmesi, bir “forma kapma yarışı”nın olacağını gösteriyor.

İlk yarım saatte beklediğini, beklediğinin üstünde alan Fenerbahçe, ikinci yarıda oyunu istediği gibi yönlendirdi. İkinci yarıya değişikliklerle başlayan Antalyaspor, toparlanır gibi olmasına karşın, etkili olmadı.

İlk yarıda 4 gol bulan Fenerbahçe için, maç bitmiş sayılırdı. Fenerbahçe, PAOK maçlarını ve deplasmanda oynayacağı Trabzonspor maçı düşünecekti artık.

Volkan Demirel
’in yerine Mert’in kaleye geçmesini de bu açıdan değerlendirebiliriz.

*****

Fenerbahçe, Lig’e iyi başladı.


Geçmiş yıllarda ilk maçların sıkıntılı geçtiği düşünülürse, Antalyaspor galibiyetinin önemi daha bir anlaşılır.

****

STAT: Şükrü Saracoğlu

HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Cem Satman, Volkan Narinç

FENERBAHÇE: Volkan Demirel (Dk. 46 Mert Günok)- Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, A.Santos - Mehmet Topuz (Dk. 79 Özer), Cristian, Emre, Stoch - Alex (Dk. 68 Caner), Semih

MEDICAL PARK ANTALYASPOR: Polat - İlkem (Dk. 46 Yenal), Tuna Üzümcü (Dk. 46 Sedat), Radaljic, Erkan - Proment, Deniz Barış, Ertuğrul (Dk. 46 Djehoua), Ali Zitouni - Tita, Necati Ateş

GOLLER: Dk. 8 ve 13 Semih Şentürk, Dk. 24 Alex, Dk. 28 Gökhan Gönül

SARI KARTLAR: Necati, Sedat

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..