Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe, kolay kazanacağı maçı, son saniyelerde zor kazandı

Fenerbahçe, kolay kazanacağı maçı, son saniyelerde zor kazandı
 




Fenerbahçe için anlamlı bir maç...

Bu maçı anlamlı yapan, Fenerbahçe’nin unutulmaz futbolcusu Lefter’in dün son yolculuğuna çıkışı...

Fenerbahçeli futbolcular, Lefter’in tabutunu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu çimlerine getirdiler. Lefter, futbolcuların omuzlarında Saracoğlu’ndan  Büyükada’ya uğurlandı. Lefter’i uğurlayanlardan bir bölümü yoktu Manisa'da. Sakatlar, 18’e girmeyenler, İstanbul’da kaldılar.

Sakat Kaptan Alex de yok/tu.

Lefter’in tabutuna omuz yeren Fenerbahçeli futbolcular, zorlu Manisaspor maçına “çubuklu forma”nın hakkını vermek için çıktılar. Kuşkusuz, hepsinin aklında Lefter vardı. Bir bakıma Lefter için oynadılar.

Dün Lefter’i uğurladılar, bugün Manisa’dalar.

Fenerbahçe’nin Manisa’ya mutlak galibiyetle geldiği anlaşıyordu.

*****

Maç başladı, Fenerbahçe, gol peşine düştü.

Fenerbahçe, kaleyi yakından, özellikle uzaktan şutlarla yokladı. Manisaspor, Fenerbahçe’nin etkili, zorlayıcı oyunu karşısında oldukça zorlandı. Fenerbahçe, orta alanı çabuk geçiyor, etkili paslar yapıyor, bir anda kaleye yöneliyor, ama bir türlü golü bulamıyordu.

Yine başrollerde Bienvenu...

Kaleye yaklaşanın kaleyi uzaktan yoklamasının bir anlamı olmalıydı. Biraz futboldan anlayan, Fenerbahçe’nin “golcü” konusunda durumunu bilenler, bunun niyesini hemen çözmüşlerdir.

Stoch, orta alanda koştu, koşturdu durdu. Zaman zaman, alışkanlıktan olsa gerek, asıl yeri olan sola kaçtı. Sola kaçtıkça da, etkinliği arttı. Yine soldan gelen Caner de, hırslıydı; etkiliydi.

Ziegler de öyle... Ötekiler de öyle...

Bienvenu, yerini 16 yaşındaki Recep'e bırakınca, Fenerbahçe 11 kişi oldu!

Fenerbahçe’nin orta alanı, öteki maçlarını aksine, top gezdirmek yerine, topu ileriye oynadılar. Atağa topluca kalktılar. Manisaspor’un orta alanda etkisiz oluşu, Fenerbahçe’nin sonuca gitmesini kolaylaştırıyordu, ama ilk yarıda gol olmadı.

Fenerbahçe, kaleyi görünce şut çektiğini söyledik. İlk yarıda çekilen 18 şuttan 17’si Fenerbahçe’ye aitti. Manisapsor’un tek tuşu vardı, o da kaleyi bulmadı. Fenerbahçe’nin kaleyi bulan şutlarından biri, Serdar’ın kafasından geleni, direkte patladı.


*****

İkinci yarı daha renkli oldu.

Fenerbahçe’nin ilk şutu, kaleyi buldu gol oldu. Ardından bir anda, 3-0, Fenerbahçe’nin lehine olacak skor, 1-1 oldu.  Öyle ki, Manisaspor’un o ana kadar kaleyi bulan tek şutu gol oldu. Manisaspor’un ilk yarıda, kaleyi bulmayan tek şutu vardı.

Fenerbahçe, çok üstün oynadığı maçı berabere bitirecek derken...

Manisaspor, son dakikaları, sakatlıklarla uzattı, ama...

Fenerbahçe, son saniyelerde gelen golle, kolay kazanacağı maçı zor kazandı.

*****

Manisaspor-Fenerbahçe: 1-2

Stat: 19 Mayıs

Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Ekrem Kan, Ali Saygın Ögel

Manisaspor: İlker - Ömer Aysan, Akaminko, Hüseyin, Klukowski - Bekir, Yiğit İncedemir, Ahmet İlhan (Dk. 61 Murat Gürbüz), Simpson - Isaac, Kahe (Dk. 84 Bülent Cevahir)

Fenerbahçe: Volkan - Gökhan Gönül, Serdar, Yobo, Ziegler - Mehmet Topuz (Dk. 85 Özer), Cristian, Emre, Caner - Stoch, Bienvenu (Dk. 80 Recep Niyaz)

Goller: Dk. 55 Caner ve Dk. 90+5 Cristian; Dk. 61 Simpson

Sarı Kartlar: Yiğit İncedemir, Cristian

 

TURGUT ÇELİK/ Mersin

 

 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..