Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '11

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe, Manisa Engelini de Aştı!..

Fenerbahçe, Manisa Engelini de Aştı!..
 




Fenerbahçe’nin lk yarı maçlarını değerlendirdiğimiz “Fenerbahçe’yi İkinci Yarıda Bekleyen Tehlike” başlıklı yazımızda, ilk yarısı 0-0 biten maçlarla ilgili şu sayısal veriler vardı:

“Fenerbahçe, oynadığı 17 maçtan sadece dördünün ilk yarısını 0-0 berabere kapattı. Bunlardan Galatasaray maçı, başladığı gibi bitti. Kayserispor ile Ankaragücü maçları, rakiplerin ikinci yarıda attıkları gollerle yenilgiyle kapandı. son haftada ise, bir “ilk”i gerçekleştirdi; ilk yarısını 0-0 bitirdiği Sivasspor maçını Alex’in attığı tek golle kazandı.”

İlk yarıdaki Fenerbahçe gerçeği şuydu:

“Fenerbahçe; berabere kaldığı, yenildiği maçlar göz önünde tutulduğu zaman, ikinci yarılarda zorlanıyor.”

Ne yapılmalıydı?

“Aykut Kocaman, “zorlanan” Fenerbahçe’yi rakibi “zorlayan” takım yapamazsa, Fenerbahçe için tehlike çanları çalıyor demektir.”

Çare, Aykut Kocaman’ın elinde “sihirli değnek” olmadığı için, kazanmayı sağlayacak “güç”, futbolculardaydı.

İkinci yarının geride kalan üç maçı gösterdi ki, farklı bir Fenerbahçe izleyeceğiz.

Antalyaspor maçıyla başlayan, Trabzonspor’la zirveye varan, bugün Manisa’da “Son düdük çalana kadar mücadele” diyeceğimiz anlayış, önümüzdeki iki haftada da üç puanla biterse, Fenerbahçe’nin yolu iyice açılır.

*****
Fenerbahçe, yenik duruma düştüğü Manisaspor karşısında maçı bırakmadı. Özellikle orta alan, Trabzonsspor maçındaki gibi diri, atak olmamasına karşın, Manisaspor engelini aşıldı.

Manisaspor; Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray’ı deplasman yenmiş bir takım. Bu da, “Büyükler”e karşı alınan sonuç, Fenerbahçe’nin Manisaspor galibiyetinin önemini daha bir anlaşılır yapar.

Aykut Kocaman’ın hafta içindeki sözleri dikkatte değerdi:

“Trabzon maçı tam anlamıyla güçlü bir şekilde var olmak için hedef haline gelmişti. Hafta sonu en önemli karşılaşmaya gidiyoruz. En kritik dönemdeyiz”

Her maç, bundan böyle, “en önemli”, “en kritik” denecek maçlar olacaktır. İşin bilincine varan futbolcular, geride kalan üç maçta zaman zaman gözlemlediğimiz gibi “aksaklık”lar olmasına karşın, kendilerine güven geldiğini gösterdiler.

*****
Medya, Fenerbahçe’ye, ara transferde bir türlü transfer yaptırtamadı. Transfer süresi dolduktan sonra, Aykut Kocaman’ın göndermeli bir cümlesi akıllarda kaldı:

“İkinci yarı için en önemli transferimiz tribünlere dönen taraftarlarımızdır.”

Fenerbahçe’nin elindeki kadro, futbolcular bundan sonra da yüreklerini ortaya koyarak oynayacakları için, Lig’i götürmeye yetecektir. Çünkü, Lig’in dışında başka bir “kulvar”da yarış yok.

Fenerbahçe, ikinci yarıda aldığı bu üç galibiyet, önümüzdeki iki maç (Kayserispor, Beşiktaş) da kayıpsız biterse, “en önemli transfer taraf” ile daha bir bütünleşecektir.

****

Manisaspor: 1 Fenerbahçe: 3

STAT: 19 Mayıs

HAKEMLER: Kuddusi Müftüoğlu, Cem Satman, Ali Saygın Ögel

MANİSASPOR: İlker - Ömer Aysan, Kalabane, Dixon, Ferhat - Yiğit İncedemir, Mehmet (dk. 85 Manucho), Yiğit Gökoğlan (dk. 66 Murat Erdoğan), Simpson - Kahe (dk. 80 Makukula), Isaac

FENERBAHÇE: Volkan - Bekir, Lugano, Yobo, Andre Santos - Mehmet Topuz, Cristian Baroni, Emre, Alex - Niang (dk. 88 Dia), Semih (dk. 80 Gökay)

GOLLER: Dk. 54 Kahe / dk. 62 Alex (pen), dk. 73 Niang, dk. 88 Dia

SARI KARTLAR: Simpson, Dixon / Lugano, Bekir

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..