Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe, Moskova’da ne yapabilir?

Her maçın kendine özgü bir havası vardır.

Dışarıdaki maçlar, kendini Avrupa’da gösterme maçlarıdır. Özellikle Anadolu takımlarının İstanbul’un “Büyükler”ine kendilerini göstermeleri gibi... Bizim “Büyükler” için de Avrupa maçları bunların bir benzeridir. Futbolcu, yerli olsun yabancı olsun, Avrupa’da göze batmak, “Ben de varım” demek ister. Bu bakımdan Fenerbahçe’nin İzmir’dekinden farklı bir “oyun tarzı” tutturacağını düşünebiliriz.

Spartak Moskova maçı, gücünü sahaya daha yansıtamayan futbolcular için bulunmaz bir fırsat, gösteridir.

Fenerbahçe’de “hızlı adam”lara iş düşüyor.

*****

Elazığspor maçı ölçüt alınarak yapılacak bir değerlendirme, niyeti, lafı dolaştırarak gizlemeden başka bir şey değildir.  O maç, keseden yenen iki puanla kapanmıştır. Spor Toto Süper Lig’de daha 33 maç var.

Köprülerin altından ne sular akar ne sular!

Ama Spartak Moskova maçlarının üçüncüsü yok. İki maçta işe yarayacak sonuçlar, Şampiyonlar Ligi’nde grup/ların kapısını açacaktır.  En azından, iki farklı beraberlik; bir yenme, bir yenilme, “kapı”yı niye açmasın ki?

“Kapı”lar, açmak, içeri girmek için vardır. Zor işlerde, ardına kadar açılan kapılar yoktur. Başkasının gücüyle açılan kapıdan içeri giren vardır, ama tarih, onların “hikâye”sini farklı yazar.

*****

Fenerbahçe, Moskova ne yapabilir?

Her şey yapabilir!

Belki de yavaş oynamanın, işi ağırdan almanın “başarı” olmasını sağlayacak bir sonuç alabilir.

Çok koşmak yetmiyor, topu verimli kullanmak gerekiyor. Öyle, verimli olmadıktan sonra, koşup durmuşsun kaç yazar? Çok çalışır gözüken, zaman harcayan, ama verimli çalışmayan öğrenci neyse, boş koşan futbolcu da öyledir.

Kâğıt üzerinde sıralanan, kalıplaşmış taktikler/ dizilişler, maç bitene kadar “tıkır”ında işleyecek, maç öncesi beklenen sonuç alınacak diye bir şey yok! Taktik/ plan, maçın gidişine, rakibinin oyun anlayışına göre değişir de değişir. Ancak bu “değişme”de başın dönmesin yeter.

Başın dönerse yandın!

Rakibin başını döndüreceksin!

Yazıyı sonlayacak bir soru soralım:

Ya taraftar ne yapabilir?

Moskova dönüşü, havaalanı görüntüsüne bakarak yanıtlamak gerekecek.

http://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutc@ttmail.com

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..