Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe, özellikle Aykut Kocaman Gaziantep yenilgisini haketti...1-2

Fenerbahçe, özellikle Aykut Kocaman Gaziantep yenilgisini haketti...1-2
 

Fenerbahçe için 3 puanın çok önemli olduğu Antep deplasmanında, mücadele etmeyen oyuncuları yine takımı eksik bıraktı, yenildi ve ciddi yara aldı.

Fenerbahce'nin salı günü Ankaragücü kupa yenilgisi bir şanstı ve gerekli dersler çıkarılarak Gaziantep maçına ona göre çıkılmalıydı.

Ancak, maalesef Aykut Kocaman'nın Ankaragücü maçındaki hatalarını Antep maçında da tekrarlayarak, Fenerbahçe'nin ve bazı futbolcuların durumunu tam olarak gerçekçi ve iyi değerlendiremediği ortaya çıktı.

Çok açık olarak görülmektedir ki ;

Cristian, Santos ve Bilica ilk onbir'de oynamamaları ve sürekli yedek kalmaları nedeniyle motivasyonlarını kaybetmiş durumdalar ve özellikle Cristian ve Bilica takıma zarar vermektedir.

Kazım önemli özellikleri olmasına rağmen kültür ve ruh olarak asla bir takım oyuncusu olamıyor, sürekliliği yok ve hiç mücadele etmiyor.

Bekir, pozisyon bilgisi çok zayıf, iyi niyetine rağmen sürekli hata yapıyor.

Caner, Semih ve Santos'un 90 dakikalık kondüsyonları yok, hızlı ve çabuk değiller. Özellikle Caner son haftalarda çok hata yapıyor ve Stoch'unda defansif yönünün zayıf olması nedeniyle her maçın ikinci yarısında sol taraf koridor haline geliyor. Zaten gollerin çoğu da sol taraf ataklarından yeniyor.

Somut olarak son Ankaragücü ve Antep yenilgilerinin nedenlerini özetlemek gerekirse ;

- Emre, Niang ve Lugano'nun olmamaları

- Cristian ve Kazım'ın takımı 2 kişi eksik bırakması

- Defansta Caner ve Bekir'in çok kötü olmaları

İşte Aykut Kocaman, Eskişehir ve Ankaragücü maçlarında Cristian ve Kazım'ın takıma hiçbir katkı sağlamadan resmen 2 kişi eksik oynatmalarına rağmen Antep maçında da oynatarak Antep yenilgisini hazırlamış oldu.

Takım eksik oynayınca Bekir ve Caner'in tüm iyi niyetlerine rağmen hataları ortaya çıktı.

Maçın sonlarında oyuna giren Dia ve Niang'ın hazır olmalarına rağmen Kazım ve Semih yerine ilk onbirde başlatılmaması veya en azından ikinci yarı başında alınmamasını da anlamak mümkün değil.

Maçın ikinci yarısında Antep'in yukarıda belirttiğim nedenlerden dolayı her an gol atacağı çok belli iken Aykut Kocaman'ın buna önlem almaması gerçekten çok düşündürücüdür ...!

Beraberlik golünden önce tüm Fenerbahçeli oyuncuların topa müdahele etmeden Antep'in paslaşmalarını seyretmeleri takımda birşeylerin yanlış olduğunun kanıtıydı.

Maalesef bu maç Aykut Kocaman tarafından kaybedilmiştir ve Fenerbahçe ciddi yara almıştır...

Eskişehir galibiyeti ve Ankaragücü yenigisinden sonra yazdıklarımı tekrarlıyorum.

- Cristian ve Kazım ilk yarı sonuna kadar hiçbir şekilde oynatılmamalı ve devre arasında gönderilmelidir.

- Santos eğer bilmediğimiz başka bir sorun yoksa takıma kazandırılmalıdır.

- Bilica'dan ise herşeye rağmen devre bitene kadar yararlanmalı ve devre arası transfer imkanlarına göre durumu değerlendirmelidir...

- Niang ve Dia'dan sonra Emre, Selçuk ve Uğur'un sakatlıklarının biran önce geçmesini ummaktan başka çare yoktur.

- Tabii ki devre arasında iyi bir stoper ve orta saha oyuncusu bulunmalıdır...

Maçın hakemi Tolga Özkalfa her Fenerbahçe maçında olduğu gibi rezalet bir maç yönetti. İki tarafa da eşit, standart kararlar vermedi. Stoch, Alex, girdikten sonra Dia ve Niang'a sürekli yapılan faulleri seyretti.

Maçın son dakikasında aczini bir kere daha gösterdi. Stoch'un ceza alanı içindeki Alex'e pasını koluyla Antepli oyuncunun engellemesini seyretti. Ne yapacağını şaşırdı, Stoch'un şiddetli itirazları karşısında ise el vermeyip maçı bitirdi ve Stoch'a sarı kart gösterdi.

Üç metre önünde, bu kadar açık bir el ile oynamayı görüpte vermeyen Tolga Özkalfa, en hafifinden yeteneksiz bir hakemdir.

Şevket Onat

 
Toplam blog
: 56
: 1798
Kayıt tarihi
: 23.02.10
 
 

ODTÜ mezunuyum. Uzun yıllar, çeşitli bankalarda bilgi işlem ve kredi kartları  merkezlerinde yöne..