Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe, PAOK virajını niçin alamadı?

Fenerbahçe, PAOK virajını niçin alamadı?
 



Fenerbahçe, Avrupa serüveni iki güne yayılan maçla noktaladı.

Perşembe gecesi başlayan maç, uzatmalara kaldığı için, cuma gününe sarktı. Tribünleri dolduran taraftar, yeni güne üzüntülü girdiler. PAOK’un golü ilk uzatmada gelince, tribünler yavaş yavaş boşalmaya başladı. Çünkü bir gol yenince iki gol atmak gerekiyordu. Fenerbahçe’nin bu golleri atacak gücü yoktu; sergilenen oyun, tribünlerde böyle bir kanının oluşmasına yol açmıştı.

Tribünleri boşaltanlarla hakemin son düdüğünü bekleyenler arasındaki fark, evlerine ulaşmada zaman farkı olmalıydı.

*****
Tribünleri dolduran taraftarlar, PAOK’un golünden sonra suskunluğa büründü. Oysa tribünler, “Hep Destek, Tam Destek” sloganına uygun hareket etti.

Kale arkalarını dolduran taraftarları, özellikle Türk Telekom Tribünü’ndekileri kutlamak gerek. Bir televizyon programında, UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalacak takımlara vaat edilen primleri anlamsız/ gereksiz bulan spor yazarı Mehmet Demirkol’un dediği gibi, takımını destekleyen taraftara da, prim olarak “bedava bir maç” izlettirilsin.

Kale arkalarını dolduran taraftar bunu hak ettiler.

Ama Fenerbahçe, kazanmayı beceremediği için hiçbir şeyi hak etmedi. Yine de, PAOK’un golüne kadar susmayan tribünlerden pek aykırı sesler yükselmedi.

*****
Fenerbahçe’nin oyun tarzında değişen bir yok.

Topu ayakta tutmak adına yan paslar, geri paslar, vakit öldürmekten, rakibinin dinlenmesine olanak tanımak bakımından başka bir işe yaramıyor. Hani, yan ve geri paslarla topa sahip olursun, ardından tehlikeli ataklar başlatılırsın, bu, anlaşılır. Fenerbahçe de, anlaşılmayan ise, taraftarın sinirini bozan bu oyun anlayışı.

Oyunda kaldığı sürece mücadele eden Emre, yorulmuş olmalı ki, yerini Selçuk’a bıraktı. Oysa maç boyunca Santos, bir gol kurtarmasına karşın Bilica, saç baş yoldurttu. Özellikle ikinci yarıda bunlara Mehmet Topuz da eklenince, iş tamam oldu.

*****

İlk yarıda Fenerbahçe’nin üzerine ölü toprağı serilmişti sanki. Akıllarda kalan tek gol pozisyonu, Stoch’un güzel şutunu kalecinin aynı güzellikte kurtarmasıydı.

PAOK, ilk yarıda oyunu soğutmak, vakit geçirmek için elinden geleni yaptı. Yere düşün bir türlü yerden kalmak istemedi. Emre’nin golü geldikten sonra toparlandılar, golden on dakika sonra, Salpingidis, topu boş kaleye yerine dışarı gönderdi.

PAOK, 70. dakikadan sonra da, kendini toparladı. Yakalanan fırsatlar, gol sonuçlanmayınca, tribünlerden derin “oh” çekti.

Ama iki güne yayılan maçın uzatma dakikalarında Muslimoviç`ten gelen gol, bu kez PAOK’lu taraftarları coşturdu.

PAOK yola devam ederken Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’ne veda etti.

Fenerbahçe, PAOK virajını alamadı, devrildi.

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..