Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '14

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe, uzattıkça uzattı; ama penaltılardan sonrası yoktu!.

Maç, böyle mi bitmeliydi?

İzleyenler açısından, gerçekçi bir bakışla söylenirse, “Hayır!” denecektir.  Hem Fenerbahçe, hem de kaleci Muslera açısından... Bu “bakış açısın”da bir çelişki aranmasın sakın. Çünkü Fenerbahçe, özellikle 90 dakikada bitirmesi gereken maçı penaltılara kadar götürdü. Onun için maç, böyle bitmemeli, 90 dakikada bitmeliydi.

 

Fenerbahçe, penaltılarda yitirseydi, yazık olmayacak mıydı?

 

Kaleci Muslera, özellikle hem 90 dakikalık bölümde, hem de penaltı atışlarındaki kurtarışlarıyla parladı. Arkadaşları, penaltı atışlarından yararlanamadığı için, Süper Kupa, Fenerbahçe’nin oldu.  

 

Galatasaray’ın olmadı, ama Muslera’nın da “kupası” oldu. Muslera “maçın adamı” ödülünü aldı. Bunu tartışmaya gerek yok. Ancak, sonuca bakılırsa, kalecinin “maçın adamı” seçilmesi, düşündürücü olmalı.

 

Galatasaray, yakaladığı bir iki fırsata karşın, deyiş yerindeyse, sahada gezindi. 

 

*****

 

Penaltı vuruşunda top, dışarıya atılmaz diye bir şey yok; bal gibi atılır. Hiç umulmayan futbolcu da dışarı atar, kaçırır. Galatasaray’dan Selçuk, Melo topu tribünlere attılar. Yekta’nın vuruşunu ise Volkan kurtardı.

 

Fenerbahçe’ye gelince, Caner ile Mehmet Topuz’un vuruşlarını Muslera kurtardı. Kuyt, Meireles ve Kadlec’in vuruşlarında ise Muslera'nın yapacağı bir şey yoktu.

 

Skor mu?

 

Fenerbahçe: 3- Galatasaray: 2

 

*****

 

Fenerbahçe, sanki geçen sezondan kalma bir maça çıkmıştı. Çünkü onbiri ve yedekleriyle hepsi “geçen yıldan kalma”ydı. Tek tek değil de, takım olarak göz önünde tutulduğunda, Galatasaray’dan üstün, etkili bir Fenerbahçe vardı.

 

Hakemler mi?

Gel de Erich Maria Remarque'nın  romanını anımsama:

“Garp Cephesinde Yeni Bir Şey Yok”

Son söz:

Saha içinde, tribünlerde, dışarılarda "çirkinlik"lerin olmadığı, "çatışma"dan uzak bir sezon olması, bir dilekte kalmasın!..

 

http://www.facebook.com/turgutcelik

 
 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..