Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '15

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe, yeniden lider; Pereira, haklı çıkıyor!.

Fenerbahçe, yeniden lider; Pereira, haklı çıkıyor!.
 

Pazar günü Güneş, erken battı; Denizli, ilk çalımı yedi!.

İki “hüzün”, üçer saat arayla bir arada yaşandı. Bu durum, bir gün sonra, Fenerbahçe’nin Trabzonspor’u yenmesiyle resmileşti!.

İlkindeki “hüzün”, daha büyük!..

Bir çiçekle bahar gelmeyeceği gibi, bir yenilgiyle de her şey bitmiş olmaz!.

Giden, 3 puandı.

Beşiktaş’ta 3 puan çok kolay gitti. Ama Akhisar’ın mücadele gücünü kimse yadsıyamaz.

Beşiktaşlı futbolcuların beklentisi boşa çıktı. Hakemlerin sonucu etkileyecek bir kararı olmadı. Olmadı ama, öteki maçta, hakem yüzünden, Kasımpaşa’nın bir golü “güme” gitti.

(Topun, kale çizgisini geçip dışarı çıktığını Halis Özkahya’nın görmesi zordu. Ama “çizgi hakem”i Alper Ulusoy’un “korkuluk” olduğu anlaşıldı. Hakem, gözünün önündekini göremiyorsa, bunda “göz kusuru” değil, başka bir “kusur” vardır.)

Akhisar, aklını iyi kullandı, ona uygun oynadı. Akhisar’da olan, Beşiktaş’ta yoktu. Şenol Güneş, futbolcularını sahada konuşturacağına, kendisi saha dışında konuşuyor. Mustafa Denizli, daha ilk maçında futbolcularına “laf çakma”ya başladı.

(Şenol Güneş ile Mustafa Denizli’nin “hitabet yarışı”nı izleyeceğiz!.)

*****

Pazartesinin “mutlusu”, kişi olarak, Pereira oldu.

Fenerbahçe, haftalar sonra geldi, “liderlik koltuğu”na oturdu. Pereira’nın inatla sürdürdüğü “oyun anlayışı”, fark açısından, yeni bir boyut kazandı. Üç maçtır, tek farklı galibiyetlerin yerini iki farklı galibiyetler almaya başladı. Önümüzdeki haftalar ne getirir, ne götürür, göreceğiz.

Pereira, zamana gereksinimi olduğu söyledi durdu. Zaman geçti, Fenerbahçe'nin kazandığı maçlarda bile, eleştiri okları Pereira’ya yöneldi. Eleştirenlerden kimileri şunu oynatma bunu oynat, diyordu. Taraftarın büyük bir bölümü ise, daha farklı galibiyetler bekliyordu.

Fenerbahçe, Trabzonspor karşısında zorlanmadı. Bunda Trabzonspor’un, ikinci yarıyı bir eksik oynamasından çok, gücünün sınırlı olmasının etkisi vardı. Sorunlarla boğuşan bir takımdan fazla bir şey beklenemez. Öyle olunca da, oyun içinde sertliğe başvurmak, kargaşa yaratmaya çalışmak, olağan sayılmalı.

Trabzonsporlu futbolcuların futbol oynamaya niyetleri yoktu!.

*****

Golün erken gelmesi, taraftarı sevindirdi, coşturdu.

Ancak kaçanlar, “kaza golüne kurban gitme" kaygısını da birlikte getirdi.

Rakip eksik, tek gol var, devamı gelmiyor. Neyse ki, Fernandao’dan gelen gol, derin bir “oh” çektirdi. Sonuçta taraftar, sevinmesine sevindi, ama...

Bundan sonra söylenecekler ne olabilir?

Artık, “liderlik koltuğu”ndan inmeme hesapları yapılacak. Bu “koltuk”tan inilmediği sürece, bu maçta olduğu gibi, kaygılar olsa bile, puanlar geliyorsa, sorun yok!.

Son söz:

Pereira’nın sistemi “meyve” vermeye başladı.

 

https://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutce@yandex.com

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..